Çorum Mercek Haber

Keşkek ve soğan gallesi iftarın vazgeçilmezi

Keşkek ve soğan gallesi iftarın vazgeçilmezi

Kargı ilçesinde iftar yemeklerinin olmazsa olmazlardan, keşkek ve soğan gallesi, Ramazan ayında sofralardaki yerini koruyor.

Keşkek ve soğan gallesi olmadığında sofrada bir boşluk hissettiklerini belirten Kargılı kadınlar, Ramazan ayı boyunca her sabah çömlek fırınlarını yakarak, fırının sinmiş hoş kokusuyla lezzeti pekişen keşkek ve soğan gallesini iftar sofralarında damak lezzetine sunuyorlar.

Fırın yemeklerinin lezzetinin tartışılmaz olduğunu söyleyen Kargılı kadınlar, keşkek ve soğan gallesinin sofralarına baş köşede renk kattıklarını belirtiyorlar.

KARGI PİDESİ, ERKEN SAATTE TÜKENİYOR

Öte yandan Kargı halkının özellikle Ramazan ayında büyük ilgi gösterdiği ramazan pidesi, fırınlarda erken saatlerde tükeniyor.

Ramazan pidesi sade, bol susamlı ve yumurtalı çeşitleri ile iftar sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor.

Ramazan ayında doğal olarak ekmek satışlarının düştüğünü, pide satışlarının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Kentel Ekmek Fırını İşletmecileri Mustafa ve Mehmet Kentel, Ramazan ayında öğle saatlerinde pide yapmaya başladıklarını ve ilginin büyük olmasından dolayı iftara saatler kala pidelerin tükendiğini ifade ediyor.

KARA FIRINLARDA EŞSİZ LEZZETLER HAZIRLANIYOR

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ramazan ayı öncesi ilçenin yöresel lezzetlerinin pişirildiği çömlek fırınlarının onarılmasını sağladı.

Başkan Şen, ilçe halkının talebi doğrultusunda tespit edilen yerlere çömlek fırınları yaptırdı. Yapılan çok sayıda çömlek fırınlarının yanı sıra mevcut çömlek fırınları da baştan aşağı onarıldı.

Kara fırın olarak tabir edilen fırınlarda keşkek, soğan gallesi başta olmak üzere yörenin meşhur lezzetleri hazırlanıyor. (İbrahim Efe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ