Çorum Mercek Haber

Aşgın, Belediye mührünü aldı

Aşgın, Belediye mührünü aldı

31 Yerel seçimde Çorum Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Aşgın, Belediye mührünü alarak resmen göreve başladı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın düzenlenen törenle görevine başladı.

İlk olarak Hıdırlık Camii’nden Milletvekili Erol Kavuncu ve çok sayıda partili ile vatandaşların katılımıyla bir program düzenlendi.

Burada tekbirlerle vatandaşlar tarafından karşılanan Aşgın için daha sonra Kereb-i Gazi türbesinde dualar okundu.

Yapılan duanın ardından büyük bir kalabalıkla İl Seçim Kurulu’na giden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, mazbatasını Merkez 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hacı Erkek’den alarak, Çorum Belediyesi binasına geldi.

Belediye Binası önünde mehter marşı ile karşılanan Belediye Başkanı Aşgın birim müdürleri ile tek tek tokalaştı.

Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, partililer ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen devir teslim töreninde mevcut Belediye Başkanı Zeki Gül ve Aşgın daha sonra birlikte balkondan vatandaşları selamladı.

Selamlama konuşmasının ardından yapılan dua ile makama geçildi.

GÜL: “ÇORUM’UN EMANETİ EMİN ELLERDE”

Burada bir konuşma yapan Zeki Gül, “Görevi bugüne kadar getirdik.  Çorumlu vatandaşımızın hakkını yemeden, yedirmeden bu günlere kadar getirmeye özen gösterdik. Şimdi de aynı duygularla daha güzel hizmet edeceğine inandığımız Aşgın kardeşimize, başkanımıza bu emaneti veriyoruz. Emanetin emin ellere verdiğimize inanıyorum” diyerek Belediye Başkanlığı mührünü Halil İbrahim Aşgın’a teslim etti.

AŞGIN: “YANLIŞ YOLDA YÜRÜRSEK BİZİ İKAZ EDİN”

Mührü alan Belediye Başkanı Aşgın ise, “Adaletle yönetmek, işi ehline vermek, bütün işimizi istişare ile yapmak zorundayız. Allah şahittir biz bu imtihanı geçmek istiyoruz. Yanlış iş yapmamaya çalışacağız. Allah’ın rızası dışında işlere tevessül etmeyeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızdan ve bütün hemşehrilerimizden istediğimiz, yanlış yolda yürürsek bizi ikaz etsinler. Bütün hemşehrilerime vebal atıyorum. Yanlış yaptığımız zaman bizi düzeltmezseniz vebal sizdedir. Biz kendimizi düzelteceğiz yanlış iş yapmayacağız. Ama yaparsak vebal bizdedir. Yanlış bir yola girersek rabbim bizim ayaklarımızı kırsın o yolda yürümeyelim. Bu mühür bizde kalmayacak. Çünkü kimseye kalmamıştır. Yanlış yola girersek Allah bizim canımızı alsın. Bütün teşkilatlarımıza ve vatandaşlarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AHLATCI: “HİZMETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise “Siz tüm Çorum’un şehrül emin sıfatını kazandınız, sizlerden Çorum’umuz için hayırlı hizmetler bekliyoruz. Bu hizmetlerin takipçisi olacağımızın sözünü veriyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KAVUNCU: “BU MAKAMLAR HİZMETİN KARARGÂHIDIR”

Milletvekili Erol Kavuncu da, “Bizler siyaseti bir parti olarak görmedik burayı davanın ve millete hizmet etmenin karargahı olarak gördük. Buralar millete hizmetkar olunan yerlerdir. Bu düşünce ile yola çıktık. Rabbim bu hizmeti kendisine laik gördü. Allah utandırmasın, yar ve yardımcısı olsun” dedi.

KAYA: “ARTIK YENİLENME VE ATILIM BAŞLAMIŞTIR”

Son olarak konuşan Milletvekili Oğuzhan Kaya ise 31 Mart yerel seçimde göstermiş oldukları teveccühten dolayı Çorum halkına teşekkür ederek, “Çorum halkına, teşkilatımıza Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çorumlular yeniden bizleri destekledi. Çorumlu AK Parti’nin hizmetleri anlamıştır ve cevabı vermiştir. Artık yenilenme ve atılım başlamıştır. Bizde Milletvekilleri olarak Belediye Başkanımızın emrindeyiz. Gece ve gündüz demen çalışacağız bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çorum Belediye Başkanı Aşgın, Zeki Gül’e çiçek takdim etmesinin ardından devir teslim töreni sona erdi.

BESMELE İLE İLK İMZASINI ATTI

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ilk imzasını belediye başkanlığına seçildiğini bildiren Çorum Valiliği’ne yazılmış yazıya attı.

Aşgın, mazbatasını ve belediye mührünü alarak göreve başladı.

Göreve başlaması nedeniyle belediye başkanı seçildiğini bildiren yazıyı imzalayan Aşgın, “Biz bu işin hizmet kısmındayız. Makam aracı, kırmızı plaka, masa ve koltukla işimiz yok.  Biz gece gündüz bu millete hizmet edeceğiz. İlk imzamızı da besmele ile atıyoruz. Rabbim atacağımız tüm imzaları rızasına uygun imzalardan eylesin. Çorum’da yeni bir sayfa başlatacağız” diyerek ilk imzasını attı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ