Çorum Mercek Haber

Alaca’da Şaltu dönemi

Alaca’da Şaltu dönemi

Alaca İlçesi’nde Belediye Başkanlığı seçimlerini AK Parti Adayı Halil İbrahim Şaltu kazandı.

31 Mart Pazar günü Alaca sandık başına giderek 5 yıllığına Alaca Belediyesi’ni yönetecek başkanını seçti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Şaltu 5.919 (%51,38) oy olarak başkanlığa seçilirken, en yakın rakibi MHP’li Sacit Kağızman 3.946 (%33,97) İYİ Parti’li Serdar Coşkun ise 1.037 (%9,00) oy aldı.

7 adayın yarıştığı yerel seçimlerde seçimin galibi oyların yüzde 51,38’ini alan AK Parti adayı Halil İbrahim Şaltu oldu.

Alaca’da seçim sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte AK Partililer sokağa döküldü.

Vatandaşlar, seçim sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’yu tebrik etti. Şaltu ise, kendisine oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ederek bundan böyle birlik ve beraberlik içinde ilçeyi yöneteceklerini, ayrımsız, şeffaf, adaletli bir yönetim anlayışı sergileyeceğini, kapısının tüm vatandaşlara açık olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Şaltu, 1969 yılında Alaca ilçesinde doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olan Şaltu, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren Alaca’da ilçe başkanlığının yanı sıra çeşitli görevlerde bulundu.

Mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak çalışan Şaltu, evli ve 3 çocuk babası.

BELEDİYE MECLİSİ 2 PARTİDEN OLUŞUYOR

Alaca’da Belediye Meclisi 2 parti tarafından temsil edilecek.

Kontenjan adayla birlikte AK Parti 7 üye ile temsil edilecek.

AK Parti’de Fatih Arslan, Selahattin Batır, Seher Yıldırım, Birsel Başaran, Nuray Yaydemir, Mesut Arslan ve Akif Yurt meclis üyesi olarak seçildi.

MHP’de ise Mustafa Yağlı, Gökhan Arslan, Kadim Erdugan ve Ziya Yağlı seçildi.

İL GENEL MECLİSİNDE AK PARTİ: 2 MHP: 1

İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz dönemde Alaca’dan 3 aday da AK Parti’den seçilmişti. Bu dönem ise AK Parti’den 2, MHP’den ise 1 temsilci yer alacak.

AK Parti’den Abdurrahman Karagöz ve Dursun Kaya meclis üyeliğine seçilirken, MHP’den ise Nazım Çetin seçildi.

11 BİN 930 SEÇMEN OY KULLANDI

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde Alaca’da 14 bin 280 seçmen yer alırken, sandık başına 11 bin 930 seçmen oy kullandı. Kullanılan oylardan 11 bin 519 oy geçerli sayıldı. Geçersiz sayılan oyların sayısı ise 411. AK Parti’de Halil İbrahim Şaltu oyların 5919’unu alırken, MHP’de Sacit Kağızman oyların 3913’ünü aldı. İyi Parti’de Serdar Coşkun ise 1037 oy alırken, CHP’de Sedat Genç ise 498 oy aldı. Bağımsız aday Hasan Mol 97 oy alırken, Saadet Partisi’den Mustafa Kütük 37, BTP’den Şaban Demir 18 oy aldı.

Belediye Meclisi’nde AK Parti 5690 oy aldı. MHP 4105 oy alırken, İyi Parti 1005, CHP 584, Saadet Partisi 55, TKP 11 oy aldı.

İl Genel Meclisi’nde ise AK Parti 9355, MHP 5586, CHP 3264, İyi Parti 1595, Saadet Partisi 90, Vatan Partisi 24, BTP 23 oy aldı. Alınan oylara göre AK Parti 2, MHP ise 1 meclis üyesi çıkarttı.

MEYDANDA ZAFER COŞKUSU

Alaca Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran AK Partililer seçim zaferini doyasıya kutladı. Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Şaltu ve ekibi ilk olarak şükür namazı için Alaca Eski Camii’ye giderek namazlarını kıldılar. Akşam namazından sonra ise Şaltu ve ekibi meydanda bulunan kalabalığa eşlik etti. Seçim zaferini Ak Partililer doyasıya kutladı.

“GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ”

AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Şaltu, oy sayımının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Burada yapılan kutlamalara katılan Şaltu, “Seçim öncesinde söylediğimiz gibi tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacağız. Gönül belediyeciliğini icra edeceğiz” dedi.

Kendisini bu göreve layık gören vatandaşlara teşekkür eden Şaltu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tevazu, samimiyet ve gayretle seçim çalışmalarımızı tamamladık. Samimiyet ve gayretimizi elden bırakmadık. Allah’ıma hamd olsun ki gayretimizin, samimiyetimizin ve tevazumuzun karşılığını bulduk. Herkese teşekkür ediyorum. Seçim çalışmaları esnasında bana destek veren, yanımda olan herkese teşekkür ediyorum.

Biz seçim beyannamemizde de belirttik, bundan sonra gönüllere dokunacak, her zaman birlikte olup, her yaptığımız işi birlikte yapacağız. Saygımızı ve sevgimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Kapımız hiçbir zaman size kapalı olmayacak. Bana oy veren, vermeyen herkesin başkanı olarak görevimi sürdüreceğim. Tekrardan desteklerini esirgemeyen parti teşkilatına, kadın kollarına, gençlik kollarına teşekkür ediyorum.”


MAHALLE MUHTARLARI YENİLENDİ

Alaca’da yerel seçimlerde vatandaşlar mahalle muhtarlarının bir çoğunda değişime gitti. Alaca’da bulanan 7 mahallenin 6’sında değişim yaşandı.

Muhtarlar arasında sadece Yıldızhan Mahallesi muhtarı Serdal Kara yeni dönemde de seçildi. Denizhan Mahallesi’nde Nihat Bal muhtar olurken, Özhan Mahallesi’nde Nurafettin Çiftçi, Günhan Mahallesi’nde Şinasi Öksüz, Cumhuriyet Mahallesi’nde Ahmet Özbaş, Cengizhan Mahallesi’nde Ümit Saraç, Ayhan Mahallesi’nde ise Emir Belgiç seçildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ