Çorum Mercek Haber

Yenihayat, Çorum’a hayat veriyor

Yenihayat, Çorum’a hayat veriyor

Yenihayat Barajı’ndan Çorum’a gelen suyun kalitesinin artırılması için çalışmalar sürüyor.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Yenihayat Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Hafta sonu Seyfe ve Yeni Hayat Köyü’ne çıkarma yapan Vali Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve eşi Feyza Aşgın, Kent Konseyi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve diğer davetliler, Yenihayat Barajı’nda inceleme yaptı.

Baraj etrafını gezen Vali Çiftçi ve Başkan Aşgın, incelemeden sonra Yenihayat Köyü Muhtarı Hasan Börekçi’nin evine misafir oldular.

İnceleme gezisi sırasında bir açıklama yapan Başkan Aşgın, Yenihayat Barajı’nın Çorum’un içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığını belirterek, “İçme suyumuzun kalitesini artırmak için ekiplerimizle 7/24 hizmetteyiz” dedi.

Çorum’da geçtiğimiz haftalarda suyla ilgili problemler yaşandığını hatırlatan Aşgın, “Suyun renginde problem vardı. Yaptığımız incelemelerde mikrobiyolojik bir sorun olmamasına rağmen suyumuzun rengindeki problemi çözemedik. Dalgıç ekiplerimizin barajda yaptığı incelemelerde platformdaki borulardan birisi kırılmış ve dibe vurmuş. Dipten aldığımız içinde suyu arıtma tesisleri o rengi bir türlü kaybedemiyor. O gün o sorunu çözdük” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ