Çorum Mercek Haber

Şahin’den orijinal projeler

Şahin’den orijinal projeler

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, ‘Hayatımın projesi’ dediği ve Çorum’u nefes aldıracak 40’ın üzerindeki projelerini açıkladı.

Şahin, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları Başkanı M. Yavuz Ünlü, bazı meclis üyesi adayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek 31 Mart yerel seçimleri öncesi projelerini açıkladı.

“SAAT KULESİ’Nİ YAYALAŞTIRMA” PROJESİ

Çorum’a nefes aldıracak projelerinin olduğunu anlatan Kenan Şahin,  “Hayatımın projesi dediğim “Saat Kulesi’ni yayalaştırma” projem var.  Çorum’da yaşam hayatını değiştirecek, yaşam biçimi direk etkileyecek bir projedir. 45 bin metre kare kapalı alanı olan şehir içi trafiğini tamamen çözeceğine inandığımız 80 bin m2 yeşil alan oluşturulacak bir projedir. Gazi ve İnönü Caddesi ile Ulu Camii’nin bir bölümünde araç trafiği olmayacak. Farabi caddesi ile Saat Kulesi’ni buluşturma projesidir.

1980’lerde Necdet Diken’in yapmış olduğu çalışma Allah nasip ederse bizimle birlikte sonuca ulaşmış olacaktır. Projemiz yaklaşık 1 km’lik yer altı tünelini kapsamaktadır. 45 bin metre kapalı alan içerisinde Belediye otobüslerinin olduğu yer ve Saat Kulesi olduğu alan dahil olmak üzere 1200 kapasiteli kapalı otopark içermektedir. Şehir merkezinin uzun yıllar otopark sorununu çözecek bir projedir.

Farabi Caddesi’nden, İnönü ve Gazi caddesine hatta yeni açılacak olan Buhara’ya doğru uzanan yeni caddede ana har tele bağlayacak bir projedir. İnşallah şehrimizin ufkunu açacaktır. İnsanlar Ulu Cami, Arasta ve Saat Kulesi etrafından gezerken araç görmeyecekler.

Tamamen yeşil alanla dolu bir proje olacaktır. Arastamızı da inşallah ayını yere,etrafındaki çirkin yapılaştırmayı değiştirerek yeniden kazandıracağız. Çorumlulara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ÇORUM’A DENİZ GETİRİYORUZ”

Çorum’a bir yapay plaj yapmayı hedeflediklerini kaydeden Şahin, “İç Anadolu bölgesinde ilk yapay plajı Eskişehir’dir. İnşallah ikincisini de Çorum’a biz yapacağız. Çorum’a deniz getirmeyeceğiz ama yapay bir plajı olacaktır” şeklinde konuşarak diğer bazı projelerini şöyle açıkladı:

TELEFERİK HATTI

Akkent’i, Hitit Erol Olçok Hastanesi önüne 2 km’lik teleferik hattı ile bağlamayı düşünüyoruz. Kot farkı olan Akkent mahallemizin sorunu da bir nebze olsun çare bulmuş olacağız.

MHP olarak 40 üzerinde irili ufaklı projemiz var. Bunlara devasa projeler demiyoruz, Çorum’u nefes aldıran projeler diyoruz.

NAZIM İMAR PLANI

Çorum’un genel imar problemini çözeceğine inandığımız ve ihtiyacımız olan Nazım İmar planını belirleyeceğiz. Bugüne kadar hiç yapılmamış olan Ulaşım mastır planını mutlaka yapacağız. Şehrin gelecek 50 yılına projeksiyon tutacak 1/5 binlik nazım imar planı hazırlanacak.

HAFİF RAYLI SİSTEM

Hafif raylı sistem projesi de kampüsleri birbirine bağlama hedefidir. Üniversitemizde öğrenci sayısı 19 bindir. Yakın zamanda inşallah 30 bine yükselecektir. Üniversitemizin kuzey ve güney kampüsünü birbirine bağlayan hafif raylı sistemin alt yapısıdır. Aslında Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi de hafif raylı sistemin alt yapı projesidir.

ÇEVRE YOLU PROJESİ

İkinci  iddialı projemiz çevre yolu projemizdir.  Ankara Yolu Yaydiğin-Gülabibey ve Bahabey Caddesi üzerinden Samsun Yolu’na bağlantı sağlayacak ikinci çevre yolu ile şehir içi trafiği rahatlatılacak.

500 MİLYONLUK BORÇ

Çorum Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik sorun ciddidir. 31 Mart’ta kim gelirse belediyeye ilk icraatı 500 milyon liralık borç ödemek olacaktır.

HAYVANAT BAHÇESİ

İç Anadolu’da Ankara’dan sonraki ilk hayvanat bahçesi şehrimizde olacak

DOĞAL YAŞAM PARKI

Suni plastik şehir içi yapay parklar yerine yine şehir içinde doğal yaşam parkları

KENT MEYDANI

Şehrimize bir değil, her mahalleye bir adet kent meydanı

TARİHİ YERLER

Şehrimizin tarihi yerleri yeniden ayağa kaldırılıp, hem şehrimizin hem de turistlerin hizmetine açılacak.

ÇOMAR BARAJI

Baraj etrafı peyzajı düzenlenerek su sporları ve sosyal tesislerle hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak.

HAVA TAKSİ

Ankara Esenboğa Havalimanına 250 km mesafedeki şehrimize mevut iktidar havaalanını çok görmüştür. Yerli ve yabancı işadamlarını şehrimize çek adına hizmet verecek olan helikopter taksi belediyemiz bünyesinde hizmet verecektir.

HUZUREVİ DEĞİL, HUZUR SİTESİ

Yaşlılarımız için 1+1 müstakil bahçeli ekonomik konutlardan oluşan sitemizde 24 saat sağlık ve temizlik yardımı verilecektir.

MODERN OTOPARKLAR

Şehrimizin otopark ihtiyacını enkaz yığınları arasında değil, modern kullanışlı kapalı ve açık otoparklarla gidereceğiz.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ GÜVENLİĞİ

Son günlerde yaşanan hırsızlık olayları esnafımızın canını yakmış olmasına rağmen herhangi bir güvenlik oluşturulmamıştır. KSS giriş ve çıkış nizamiyesi, güvenlik duvarı ile güvenli hale gelecektir.

GEÇMİŞİN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Mevlevihane’miz aslına dönecektir.

ÇORUM BELEDİYESİ KONGRE MERKEZİ 

Bunlar gibi küçük ve büyük bir çok projemiz ile halkımıza hizmet edeceğiz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ