“Rant için insanların canı tehlikeye atılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Çorum’da yaşanan inşaat projesi krizinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını, Çorum halkının yanında yer alacaklarını söyledi.

Çorum’a gelerek CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Aylin Nazlıaka, inşaat projelerinde yaşanan şaibeyi meclis gündemine getireceklerini bildirdi.

CHP İl binasında il, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile önseçim sürecini değerlendiren Nazlıaka, daha düzenlediği basın toplantısında ülke ve Çorum gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Son günlerde Çorum gündemine bomba gibi düşen inşaat usulsüzlüğüne de değinen Nazlıaka, konuyu TBMM gündemine de taşıdıklarını, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın soru önergesi verdiğini, CHP Grubu olarak da önümüzdeki günlerde bir araştırma önergesi vereceklerini söyledi.

Nazlıaka, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini ve bu tür usulsüzlüklerin Türkiye genelinde de yaşanabileceğini belirtti.

Nazlıaka, Çorum gündemini sarsan olayın detaylarına değinerek, bir mühendisin yazılım programındaki bir açıktan faydalanarak, bina inşaatlarında daha az beton ve demir kullanarak projeler hazırladığı iddiasını dile getirdi. Nazlıaka, bu durumun en az 200 bina için geçerli olabileceğini ve 5 mühendisin daha bu sürece dahil olmuş olabileceğini belirtti.

Nazlıaka, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın bu konuyla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi sunduğunu ifade ederek, benzer usulsüzlüklerin Türkiye genelinde de yapılmış olabileceği ihtimaliyle CHP grubu tarafından bir araştırma önergesi hazırlandığını duyurdu. Araştırma önergesinin önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na sunulacağını belirten Nazlıaka, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu konuların üzerine gitmeye devam edeceğiz. AKP iktidarında insan hayatının değersizleştiği, rant uğruna daha az demir ve daha az betonla inşa edilen binalarda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığı bir sistem oluşturuldu. Bu sisteme boyun eğmeyeceğiz, bu yolsuzlukları reddediyoruz. Deprem felaketinde büyük acılar yaşadık, bu acıların tekrar yaşanmaması için gerekli denetimlerin yapılması ve bu konuda adımların atılması gerekiyor."

Nazlıaka, kaç binanın bu yöntemle yapıldığının, kaç vatandaşın bu binalarda oturduğunun ve usulsüzlüğün başka illerde de yaşanıp yaşanmadığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

Aylin Nazlıaka, iddialarda adı geçen 5 mühendisle ilgili şüphelerin netleştirilmesini talep ettiklerini belirterek, CHP olarak Çorum halkının yanında olduklarını ifade etti.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Yorum Yap