Çorum Mercek Haber

“Fırsatçılığın karşısında, üreticinin yanındayız”

“Fırsatçılığın karşısında, üreticinin yanındayız”

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, ürün satışı yapmaya giden çiftçiye devletin açıkladığı ürün fiyatının altında fiyat veren Ticaret Borsası’na giderek durumu eleştiren Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir’e destek verdi.

Ziraat Odası Başkanı Özdemir’in çiftçinin yanında tavır almasının kendilerini memnun ettiğini kaydeden Muhammed Taha Derin, Gelecek Partisi olarak daima Çorum çiftçisinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Borsa’nın çiftçilere verdiği bu fiyatın üreten emekçi çiftçilere reva görülmemesi gerektiğini vurgulayan Derin, devletin açıkladığı taban fiyatın çok altında fiyat veren Borsa’nın bu tutumunu ise bir fırsatçılık olarak değerlendirdi.

 

“ÜRÜNÜNÜZÜ MECBUR KALMADIKÇA

DEĞERİNİN ALTINDA SATMAYIN”

Çorum çiftçisine seslenen Muhammed Taha Derin, ellerindeki ürünü mecbur kalmadıkça değerinin altında satmamalarını istedi.

Daha önce Ziraat Odası’ndan böyle bir tepkiye şahit olmadıklarını aktaran Derin, Ziraat Odası’nın artık çiftçinin hakkını savunan yöneticilerin elinde olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Derin ayrıca Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO)’da yaşanan sıkıntıların da biran önce son bulmasını istediklerini belirterek, çiftçinin alın terinin kutsal olduğunun altını çizdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ