Çorum Mercek Haber

Çorum’da 3 gölet 2023 yatırım programına alındı

Çorum’da 3 gölet 2023 yatırım programına alındı

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Cumhurbaşkanlığı yatırım programı içerisinde olan Çorum’da 3 göletin 2023 yatırım programına alındığını ve 2023 yılı içerisinde tamamının da bitirileceğini bildirdi.

Milletvekili Kaya, Çorum Merkez Serban, Ortaköy-Aşdağul beldesi ve Uğurludağ – Başkışla Köyü göletlerinin yatırım programına alındığını açıkladı.

Oğuzhan Kaya, yatırım programına alınan Çorum merkez Serban göletinin, temelden 48 metre yüksekliğinde, 2.65 milyon metre küp depolaya sahip olduğunu, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde tasarlandığını, brüt 6 bin 760 dekar tarım arazisinin cazibeli ve basınçlı borulu sistemle sulanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Aşdavul göletinin ise, temelden 49 metre yüksekliğinde, 1.10 milyon metre küp depolaya sahip, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde tasarlandığını ifade eden Kaya, brüt 3.320 dekar tarım arazisinin cazibeli ve basınçlı borulu sistemle sulanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Milletvekili Kaya, Uğurludağ Başkışla göletinin ise, temelden yüksekliği 38 metre, ön yüzü beton kaplı kum-çakıl dolgu gövde tipinde ve 1,20 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacağını, 2.870 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu sistemle cazibe ile sulama yapılacağını söyledi.

TOPLAM 459 MİLYON ÖNENEK AYRILDI

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, her üç göletin de 2023 yılı içerisinde ihalesinin yapılarak bitirileceğine dikkat çekerek, Serban göletine 195 milyon, Aşdavul göletine 117 milyon, Uğurludağ göletine de 147 milyon olmak üzere toplam her üç gölet için 459 milyon ödenek ayrıldığını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ