Çorum Mercek Haber

“15 göletin ihalesi Ocak’ta yapılacak”

“15 göletin ihalesi Ocak’ta yapılacak”

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Alaca, İskilip, Bayat, Osmancık, Kargı, Mecitözü, Sungurlu ve merkeze bağlı olmak üzere toplam 15 göletin ihalesinin Ocak ayı içerisinde yapılacağını bildirdi.

Milletvekili Kaya, 17 Ocak 2023 tarihinde Alaca’da bulunan İsmailli Göleti ve sulaması, Perçem Göleti ve sulaması ile Sincan göletinin yükseltilmesi ve sulaması ihalesinin yapılacağı açıkladı.

İskilip Kayaağzı göleti ve sulaması, Kutluözü göleti ve sulaması, Yeniceköy göleti ve sulaması, Yukarıseki göleti ve sulaması, Bayat Akseki göleti ve sulaması, Osmancık Karalargüney göleti ve sulaması ve Kargı Aksu göleti yükseltilmesi ve sulaması ihalelerinin 18 Ocak’ta yapılacağını ifade eden Oğuzhan Kaya; Mecitözü Hıdırlık göleti yükseltilmesi ve sulaması, Çorum merkez Harmancık göleti ve sulaması, Yoğunpelit göleti ve sulaması, Dövenci göleti ve sulaması ile Sungurlu Tatlı göleti ve sulaması ihalelerinin 19 Ocak’ta yapılacağını kaydetti.

 

“GÖLETLER GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRİYOR”

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, göletlerin tarıma faydalarının yadsınamaz bir gerçek olduğuna vurgu yaparak, yapılan göletlerin göçü tersine çevirdiğini dile getirdi.

Göletler sayesinde bir araziden yılda iki defa hatta bazı bölgelerde üç defa ürün alınabildiğine değinen Kaya, “Ocak ayında ihaleleri yapılacak 15 göletimiz Çorum’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ