Çorum Mercek Haber

“Sungurlu’yu yatırımlarımızla büyütmeye devam edeceğiz”

“Sungurlu’yu yatırımlarımızla büyütmeye devam edeceğiz”

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Çorum’un Sungurlu İlçesinin AK Parti hükümeti ile gelişip büyüdüğünü söyledi.

Sungurlu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nin AK Parti hükümetinin katkılarıyla sürekli geliştiğini belirten Oğuzhan Kaya, “Organize Sanayi Bölgemizde 67 sanayi parselinden 51 tanesi yatırımcıya tahsis ettik. Bunların 3 tanesi fişek barut kapsül fabrikasına ait 48 tanesi de diğer yatırımcılara tahsis edildi. Sungurlumuz hem savunma sanayi yatırımlarımızla hem de diğer sanayi yatırımlarımız ile büyümeye devam ediyor” dedi.

Milletvekili Kaya, AK Parti Hükümetinin Sungurlu’ya yaptığı DSİ yatırımlarına da dikkat çekerek, yakında Kırankışla Barajı ile 31 bin 720 dekar alanı,  Diği Barajı ile bin 450 dekar alan ve Orta Kışla Barajı ile de bin 780 dekar alanı su ile buluşturacaklarını ifade etti.

Demirşeyh Göletinin 10 bin 500 bin Türk Lirası ihale bedeli ile yapıldığını kaydeden Kaya, “Sarıcalar bölgesinde planlaması devam eden çalışmalarımız sonuçlandığında 70 bin dekar araziyi,  Tatlı Barajı ile 3 bin 200 dekar, Arifegazili Barajı ile 3 bin 150 dekar araziyi suyla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Kaya, Sungurlu Manastır bölgesine 359 adet TOKİ konutu yapıldığını, yakın bir zamanda hak sahibi belirleme kurasının çekildiğine dikkat çekerek, İlçe Jandarma Komutanlığı’na yeni bina kazandırmak için Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığı yapım ihalesini 26 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştiğini, binayı en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacaklarını, yine Sungurlu Bilim Sanat Merkezi’ni ile Sungurlu E-Sınav Merkezi’ni açarak hizmete sunduklarını ifade etti.

SPOR VE ÖZEL İDARE YATIRIMLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Sungurlu’ya yaptığı spor yatırımlarına da değinen Oğuzhan Kaya, “Yarı olimpik yüzme havuzu,  güreş eğitim merkezi, spor salonu, soyunma odaları, sentetik yüzeyli futbol sahaları ve semt sahaları ile Mahmut Atalay Spor Salonu bakım onarım çalışması tamamlandık, Şehit Ali Alıtkan Spor Salonumuzu hizmete açtık” diye konuştu.

Kaya,  İl Özel İdaresi aracılığıyla Alembey gurup yolunu asfaltladıklarını, Sungurlu köylerine  içme suyu, kanalizasyon, sulama ve parkede kullanılmak üzere 2023’de Sungurlu’ya 40. Milyon Türk lirası   bütçe ayrıldığını aktarıp, “Sungurlumuza ve hemşerimize hayırlı olsun. Halka hizmet Hakka hizmet düsturu ile kadim şehrimiz Çorum’umuzun her bölgesinde laf değil eser siyaseti yaparak, vatandaşlarımıza hizmet etme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ