Çorum Mercek Haber

Baraj ve göletlere 900 bin sazan yavrusu bırakıldı

Baraj ve göletlere 900 bin sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı ile Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, baraj ve göletlere yavru sazan balığı bıraktılar.

İl Müdürü Sarı, “Her yıl olduğu gibi bu yılda iç suları balıklandırmaya hız verdik. 900 bin adet yavru sazanı bu yıl su ile buluşturduk. Çorum’da baraj ve göletleri balıklandırmak için projeler hazırladık. Bakanlık projelerimizi uygun görerek yavru sazan balığı temin etti. Biz kurum olarak bunu yapıyoruz. Ama kaçak avlanma bizim en çok uğraştığımız konulardan biridir. Bunun önüne gerek kolluk kuvvetleri ile gerekse kurumdaki kontrol görevlilerimiz ile geçmeye çalışıyoruz. Burada en büyük görev avcılık yapan vatandaşlarımıza düşüyor. Buradaki balıklar Çorumluya hizmet edecek” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’da “Tarım İl Müdürümüze böyle bir projeyi İlimizde uyguladığı için teşekkür ederim. Obruk barajı yapıldığında 16 tane köyümüzün arazileri su altında kaldı. Burada üreticilerimiz bir mağduriyet yaşamalarına rağmen, barajdan balıkçılık yapmaya başladılar. Bu da üreticilerimize ek gelir sağladı. Bu barajın birlikte yağma edilmesine karşı çıkmalıyız. Burada planlı avlanma yapılırsa köylerimiz kazançlı çıkacak, hep birlikte kazançlı çıkacağız ”şeklinde konuştu.

 

SUNGURLU’DA GÖLETE

SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Bu arada Sungurlu ilçesinde, gölete toplam 8 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu, Su Ürünleri Müdürlüğü’nden temin edilen 8 bin adet sazan balığı yavrusu, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Aşağıfındıklı göletine bırakıldı.

Yavru balıkların anaç hale gelmesi için yaklaşık 3 yıllık bir süre gerektiğinden özellikle balıklandırma yapılan göletlerin korunması ve sürdürülebilir avcılık yapılması gerektiği vurgulandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ