Çorum Mercek Haber

“Engelliler atama bekliyor”

“Engelliler atama bekliyor”

Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Ertuğrul Kazak, 24 Nisan 2022 tarihinde yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavını kazanan engellilerin atama beklediğini ifade ederek, engellilerin daha fazla mağdur edilmeden atamaların bir an önce yapılmasını istedi.

Ertuğrul Kazak, “aradan 2 aydan fazla süre geçmesine rağmen, atamaların ne zaman yapılacağının belli olmaması, atama bekleyen engellilerin mağdur olmasına neden olmaktadır.  Günümüzde ekonomik nedenlerle yaşama zorluğu çeken, dezavantajlı durumdaki engellilerin daha fazla mağdur olmaması için sorumlu ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Kazak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yaşanan bu sosyal sorunun daha fazla derinleşmemesi için, bir an önce sorumlu ve yetkililerin harekete geçerek, atama bekleyen engellilerin atamasının yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz.

Sosyal devlet olmanın gereği olan, engellilere sahip çıkmak, devletin en temel görevidir. Görevinin gereğini yerine getirmeli, engellilerin kamuda istihdamını sağlamak için, mevcut kontenjan artırılmalıdır.

Engelliler yaşadıkları sorunların çözümü için tek başlarına çare aramamalı, kendilerini temsil eden sivil toplum kuruluşlarında örgütlenmelidirler.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ