Çorum Mercek Haber

“Yozgat’a havalimanı yapılması israf”

“Yozgat’a havalimanı yapılması israf”

Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Çorum’un ihracat rakamlarının oldukça yüksek seviyede olduğunu, tarım, sanayi, turizm başta olmak üzere her türlü altyapının güçlü olmasına rağmen Çorum’un yıllardır havaalanı, demiryolu gibi yatırımlara kavuşamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Hanoğlu Konağı’nda basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yıldırım, dernek çalışmaları, öğrencilere verilen burslar, kurulma aşamasında olan Çorum Dernekleri Konfederasyonu, güçlü bir Çorumlular lobisi oluşturulması gerekliliği başta olmak üzere çeşitli konularda açıklama yaptı.

ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı buluşmada, Başkan Mehmet Yıldırım’a Gazeteci Satılmış İnaç tarafından havaalanı konusundaki düşünceleri soruldu.

Çorum’un havaalanı meselesinde büyük haksızlığa uğradığını ifade eden Mehmet Yıldırım ise, “Çorum’da havaalanı mutlaka olması gerekiyor. Yozgat’a havalimanı yapılması Çorum için facia bir durum. Geçen bir yarışmaya da konu oldu. İhracatımız yükselişte ancak havaalanımız yok. Geçmişte mücadele verdik ama olmadı. Bundan sonraki süreçte bize düşen ne varsa yapmaya hazırız.

Çorum’a yapılan hizmetler ve yatırımlar yeterli değil. Biz mülayim insanlarız. Anadolu insanı kavgacı değil mülayim. Ama diğer iller söke söke alıyor. Yozgat’a havalimanı yapılması israf. Amasya, Yozgat ve Tokat’ı toplasanız bir Çorum etmiyor. Ayrıca Merzifon Havaalanı’ndan uçan yolcuların yüzde 80’i de Çorumlu vatandaşlardan oluşuyor. Bu yüzden Çorum, havaalanını çevre illerden daha fazla hakediyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ