Çorum Mercek Haber

Hoş geldin “Sabah Güneşi”

Hoş geldin “Sabah Güneşi”

Çorumlu şair ve yazar Rasim Kavlak, Türk edebiyatına ve sanat hayatına kazandırdığı eserlere bir yenisini ekleyerek, okuyucularını “Sabah Güneşi” ile buluşturdu.

Rasim Kavlak’ın “Sabah Güneşi” adlı ikinci kişisel şiir kitabı, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rasim Kavlak, 2019 yılında ilk kişisel kitabı olan “Kalemin Sözyaşları” adlı eseri okuyucuları ile buluşturmuştu. Rasim Kavlak, ilk kitabı ile birlikte “Şiir Bahçesi” adlı şiir albümünü de çıkartmıştı. Şimdi de “Sabah Güneşi” ile okuyucularının huzuruna çıkan Kavlak, üçüncü kişisel kitabının da hazırlığını yapıyor.

Birbirinden kıymetli şiirlerle süslediği 130 sayfalık kitabını okuyucunun beğenisine sunan Rasim Kavlak, doğa, sevgi, insan ilişkileri, toplum gibi birçok konuda eserler ortaya koymuş.

Ankara / Kızılay’da bulunan Gülnar Yayınları tarafından bastırılan kitabın sayfa ve kapak tasarımı ise Sevde Sarıtaş tarafından hazırlandı.

“Yaşamak… Hayata sarılmak, ruhen güçlü olmak, olaylar karşısında aciz kalmamak. Ne olursa olsun, hayatla mücadele etmektir” diyen Rasim Kavlak, yıllardır emek vererek, gece-gündüz çaba göstererek, ilhamlarını, duygularını nakış nakış işlediği şiirlerini yeni kitabında derlemiş.

SABAH GÜNEŞİ

sabah güneşi doğarken,

yeni bir gün başlar

gözler gazetelerde

parmaklar ağızda, tırnaklar sızlar diş yarasından

ağızlar sımsıkı, diller suskun

boğazda düğüm düğümdür dertler

parçalar karanlığı düşler

göz çukurları parçalı bulutlu

güvenle bakılmaz yarına

gerçekler acıdır, gerçekler cimri

gerçekler sevilmez

gerçekler sır olur zaman içinde

……..

RASİM KAVLAK KİMDİR?

Rasim Kavlak, 1961 yılında Çorum Merkez Çobandivan Köyü’nde doğdu. Şiir yazmaya 1973 yılında başladı. Boş zamanlarında halk eğitimlerine katıldı. Karakalem, guaş boya, yağlıboya, suluboya, resim kurslarının yanı sıra emlak danışmanlığı, arıcılık, aromalı bitki yetiştiriciliği, ağaç oymacılığı kurslarına katıldı ve sertifikalar aldı. Behsat Ç. adlı dizide 11 bölüm figüranlık da yapan Rasim Kavlak, ‘Unutma Beni’ dizisinde 2 bölüm, ‘Yeniden Başla’ dizisinde 1 bölüm, son olarak da ‘Ankara Kalesinde Son Harfiyat’ filminde misafir oyuncu olarak oynadı.

1990’da Almanya’da Hürriyet gazetesinin düzenlediği şiir yarışmasında derece alan Kavlak, sanat yaşantısını birtakım ödüllerle süsledi.

Çorum Valiliği’nin çıkartmış olduğu Çorumlu Yazarlar, Ozanlar ve Şairler Antolojisinde, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu Çorumlu Şairler Antolojisinde, Konya’da yayınlanan “Cendere” Şiir Antolojisinde, “Meşale” Şiir Antolojisinde, Murat Aksoy’un yayınlamış olduğu “Özden Söze” ve “Yankı” isimli antolojilerde, ”Kan Çiçekleri” ve “Cendere 3” antolojilerinde şiirleri yayınlandı. Kavlak’ın Çorumlu yazar Ali Akkaya’nın derlediği “Köylerimiz” adlı kitapta da yazı ve şiirleri yer aldı.

Boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiren şairin, meyve budama, gül budama, aşılama gibi hobileri bulunuyor.

Şairin yeni kitabı Gülnar Yayınları (www.gulnaryayinlari.com / Tel: 0532 375 60 88) veya kendisinden temin edilebilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ