Çorum Mercek Haber

“Eğitim camiası bu utançtan, bu adaletsizlikten kurtarılmalıdır”

“Eğitim camiası bu utançtan, bu adaletsizlikten kurtarılmalıdır”

Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Güdek’in 2019 yılı Temmuz ayında Bakanlık oluru ile Çorum Öğretmenevi Müdür Yardımcısı olarak atanmasına rağmen 26 aydır görevine başlatılmadığını bildirerek, eğitimde büyük bir kadrolaşma, kutuplaşma ve ayrımcılık yaşandığına dikkati çekti.

Selim Aydın, “Hiç kimsenin, eğitim camiasına bu utancı yaşatmaya hakkı yoktur! Bu duruma müdahale etmesi gerekenlerin de suskun kalmaya hakkı yoktur. Haksızlık karşısında susanlar, hakları ile birlikte şereflerini de kaybedeceklerdir” dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Abdullah Güdek’e karşı yapılan atama krizi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu İşmerkezi’ne taşınan Kamu-Sen’in yeni hizmet binasında Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında eğitim camiasında yaşanan usulsüzlükleri dile getiren Selim Aydın, hukuki mücadelenin devam edeceğine dikkati çekti.

Selim Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

GÖREVE BAŞLADI, ERTESİ GÜN ATAMASI İPTAL OLDU

“18.07.2019 tarihinde Şube Başkan Yardımcımız Abdullah Güdek, Merkez Öğretmenevine bakanlık oluruyla müdür yardımcısı olarak atanmıştı. Kararnamenin ilimize ulaşmasının üzerinden 26 ay zaman geçmiş ve ilimiz yetkilileri tarafından görevine başlatılmamıştır.

Kararnamemizin tarafımıza tebliğ edilip, göreve başlamamız gerçekleşmediği için Türk Eğitim-Sen olarak sürece olan müdahalemiz hızlanmıştır. Birilerinin müdahalesi ile kararnamemiz bakanlık tarafından 02.09.2021 tarihinde iptal edildi. Bunun üzerine 27.12.2021 tarihi itibariyle yargı süreci başlamış ve 03.02.2022 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştır. 15.03.2022 tarihinde düzenlenen kararname ile Şube Başkan Yardımcımız Abdullah Güdek görevine başlamıştır. 16.03.2022 itibariyle ise yeniden bir mahkeme kararı ile kararnamemiz iptal edilmiştir. Yaşanan süreç tamamıyla akıl dışı ve hukuksuzcadır. İzah edilebilir hiçbir tarafı yoktur.

HUKUKİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenevi Müdür Yardımcılığı ile ilgili her türlü gelişmeyi yakinen takip etmekteyiz. Etmeye de devam edeceğiz. Şimdiye kadar nasıl ki doğru gördüğümüz uygulamaları takdir ettiysek, yanlış olanı da söylemekten imtina etmedik, etmeyeceğiz ve de hukuki mücadelemize devam edeceğiz.  Israrla söylediğimiz gibi mücadele edenler her zaman kazanamazlar lakin kazananlar her daim mücadele edenlerdir.

CUMHUR İTTİFAKI SABOTE EDİLİYOR

Siyasi saiklerle hareket ederek, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yapmaktan bir adım geri adım atmayanlarla, haklı olduğumuz davada mücadele etmeye devam edeceğiz.

Türk Devletinin tepe noktasında oluşan milli birlik ve beraberlik anlayışı, Cumhur İttifakının gayret ve çabaları hala daha belirli mahfillerce sindirilebilmiş değil. Kamuda çalışma barışını, adalet inancını bozmaya yönelik bu hareketleri masumane bulmadığımızı, Cumhur İttifakı gibi değerlerin, işte bu zihniyet ve ekipler tarafından sabote edildiğini düşünmekteyiz.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplum kanaatine yön veren aklıselim herkes, her fırsatta ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapıyorken, milletimizin, devletimizin etrafında birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sarmaş dolaş olmuş iken, hala ‘aynı tas aynı hamam’la eğitim çalışanlarını ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren anlayışa sessiz kalmamız mümkün değildir.

SUSMAYACAĞIZ, KORKMAYACAĞIZ

Yeter artık!

Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir.

Hiç kimsenin, eğitim camiasına bu utancı yaşatmaya hakkı yoktur!

Bu duruma müdahale etmesi gerekenlerin de suskun kalmaya hakkı yoktur.

Herkes sussa bile Türk Eğitim-Sen susmaz,

Herkes çekinse bile Türk Eğitim-Sen korkmaz,

Çünkü biliyoruz ki haksızlık karşısında susanlar, hakları ile birlikte şereflerini de kaybedeceklerdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ