Çorum Mercek Haber

Hep birlikte çiğdem topladılar

Hep birlikte çiğdem topladılar

Çorum Belediyesi, çiğdem toplama etkinliği düzenledi.

Baharın müjdecisi olan çiğdem çiçekleri, Yunus Emre ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikle toplandı. Cumartesi günü de Kadeş Barış Meydanı’nda “Çiğdem Aşı Şenliği” gerçekleştirilecek.

Çiğdem geleneğini Çorum’da yaşatmak amacıyla Çorum Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi işbirliği ile çiğdem toplama etkinliği düzenlendi. Eskiekin Köyü yolu üzerinde gerçekleşen etkinliğe Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, geleneksel çiğdem gezmesi, çiğdem aşı ve çocuk oyunları şenliği kapsamında öğrencilerle birlikte çiğdem topladıklarını belirterek, “Bu çiğdem toplama işini sanata dönüştürülme kısmını da Hasan Tuluk hocamız gerçekleştiriyor ve bizlere öncülük ediyor. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için bir aydan fazladır birlikte çalışıyoruz bugün de onu gerçekleştirerek çiğdem topluyoruz” dedi.

ÇİĞDEM AŞI ŞENLİĞİ YAPILACAK

Çiğdem Aşı Şenliği’nin 19 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştireceklerini açıklayan Candan, şenliğe tüm Çorum halkını davet etti.

Çorumlu metal sanatçısı, araştırmacı yazar Hasan Tuluk ise yaptığı konuşmada çiğdem şenliği hakkında bilgi verdi. Tuluk, “Çorum Valiliğimiz, Çorum Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle bugün burada etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İnşallah Cumartesi günü de Kadeş Barış Meydanında bu kültürel değerlerimizi yaşatacağız. Ayrıca UNESCO listesine girmesi konusunda da talepte bulunacağız” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ