Çorum Mercek Haber

“Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın”

“Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından 19 Mart Cumartesi günü Samsun’da; işsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı “Geçinemiyoruz” temalı bir miting yapılacak.

Mitinge bölge illerinin yanı sıra Çorum’dan da geniş bir katılım sağlanacak.

Aralarında Çorum’un da bulunduğu 11 ilden katılımın sağlanacağı mitingle ilgili KESK Genel Mali Sekreteri ve MYK Üyesi Gönül Kural Şimşek ve beraberindeki heyet Çorum’a geldi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkez ve şube yöneticileri, 19 Mart Samsun mitingi için Çorum’da ziyaretler ve saha çalışması yaparak siyasi partilerden, demokratik kitle örgütlerinden destek istedi.

Ziyaretlere; Gönül Kural Şimşek (KESK), Ahmet Karagöz (EĞİTİM SEN), Eylem Kaya Eroğlu (SES), Bülent Türkmen (TÜM BEL-SEN), Gazi Düz (TARIM ORKAM-SEN), Hasan Şahin (BES) ile KESK Çorum Şubeler Platformu temsilcileri katıldı.

“Geçinemiyoruz! Zamlar Geri Alınsın” bölge mitingi için Çorum’dan 19 Mart Cumartesi sabahı Özdoğanlar Kavşağından saat 08:30’da hareket edilecek.

“İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA, ZAMLARA KARŞI

SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI’NDAYIZ!”

KESK Çorum Şubeler Platformu, Samsun mitingi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Toplumun %99’unu oluşturan kamu emekçileri, işçiler, asgari ücretliler, emeklikler, işsizler, kadınlar, EYT’liler, küçük esnaflar, çiftçiler olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Rakamlar yalan: yoksulluk, işsizlik gerçek.

İktidarlar yıllardır “Halkı enflasyona ezdirmedik” diyor.

EZİLEN HEP BİZ OLUYORUZ, HER GÜN ZAM GELİYOR

Ama her seferinde hayat pahalılığı altında ezilen, işsiz kalan hep biz oluyoruz. Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Asgari ücrete, maaşlarımıza ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha ceplerimize girmeden eriyip, buharlaşıyor. Elektriğe, doğalgaza yapılan fahiş zamlar, akaryakıt ürünlerine yapılan rekor zamlarla sürüyor. Enerji alanında yaşanan artışlar suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi ulaşımdan gıda ürünlerine, meyve ve sebzeden temel tüketim maddelerine kadar her alana yansıyor. Hız kesmeden süren zam sağanağı ay sonunu getirmemizi imkansız hale getiriyor. Her alışverişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz gittikçe küçülüyor.

Beslenmekle, ısınmak arasında tercih yapmaya zorlanır hale geldik. Artan gıda fiyatları yüzünden yeterince beslenemediğimiz gibi, fahiş elektrik ve doğalgaz zamları sonucunda yeterince ısınamıyoruz. Sokakta, çarşıda pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek enflasyon %100’ü aştı. Buna rağmen çocukların bile inanmadığı TÜİK enflasyonuna göre artırılan maaşlarla, ücretlerle yetinmemizi istiyorlar.

ONLAR ZENGİNLEŞTİKÇE, BİZ YOKSULLAŞIYORUZ!

Mevcut sistemde bizim payımıza hep düşük ücretler-maaşlar, yoksulluk, işsizlik, zamlar düşüyor. Çünkü ülkeyi yönetenler attıkları her adımda halkın yüzde 99’unu, bizi adeta yok sayıyor. Sadece faizden, ranttan beslenen yüzde 1’in çıkarlarını temel alıyor. Yıllardır “Büyümede rekor kırdık” diye övünüyorlar. Ama bizim sorunlarımız, sıkıntılarımız büyüyor. Tüm vergi yükü bizim omuzlarımıza yıkılıyor. Ama bütçe kaynakları bize yol, su, elektrik, nitelikli, ücretsiz kamu hizmeti olarak dönmüyor.

Biz ne zaman hakkımızı istesek “bütçe kaldırmaz” diyorlar. Ama bizden alınan vergiler savunma ve güvenlik adı altında silahlanmaya, teşvik, vergi affı olarak sermayeye, patronlara harcanıyor. Bizim cebimizden alınanlar geçmediğimiz köprülerin, yolların, tünellerin gitmediğimiz hastanelerin, uçmadığımız hava limanlarının müteahhitlerine dolar üzerinden garanti olarak akıyor. Başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatılıyor.

SOYGUN DÜZENİ YARATILDI

Özelleştirme Soygunun Faturası Bize Kesiliyor. PETKİM’den TÜPRAŞ’a, SEKA’dan TEKEL’e, TEDAŞ’dan SÜMERBANK’a, yem fabrikalarından, limanlara, şeker fabrikalarına kadar hepimizden alınan vergilerle kurulan tüm kamu işletmelerini özelleştirme adı altında tek tek yabancı ve yerli sermayeye yok pahasına sattılar. Böylece ülkemizi sadece sanayi ürünlerinde değil, enerjiden kağıda, gübreden samana, buğdaydan mısıra kadar hemen her üründe dışarıya bağımlı hale getirdiler. Örneğin özelleştirmeler soncunda devletin elektrik üretimindeki payını yüzde 20’ye düşürdüler. 20 yıl önce %100 olan dağıtım payının tamamını ise özel şirketlere devir ettiler. Sonuçta kamunun 1 liraya ürettiği elektriği özel şirketlerden 7 liraya aldığımız katmerli bir soygun düzeni yarattılar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi iki emperyalist blok arasında Ukrayna üzerinden devam eden vekalet savaşının bedeli de yine halklara ve emekçilere ödetilmektedir. Yaşanan her krizi fırsata çeviren mevcut iktidar hemen yanı başımızdaki savaş ortamını doğalgaz ve akaryakıt ürünleri başta olmak üzere yeni bir zam sağanağının dayanağı haline getirmek istemektedir.

GEÇİNEMİYORUZ! ARTIK YETER!

Artık mızrak çuvala sığmıyor, bıçak kemiğe dayandı.%1’in çıkarları uğruna %99’un yok sayılmasına ‘artık yeter’ diyoruz. Patronların, büyük sermayenin, yandaşların kasaları daha fazla dolsun diye bizim yoksullaştırılmamıza, sefalete ve açlığa itilmeye ‘artık yeter’ diyoruz. Özelleştirme soygunu ile ülkemizi her alanda dışarıya bağımlı hale getiren biz değiliz. Buna rağmen faturanın fahiş zamlara, işsizlik ve yoksullukla bize kesilmesine ‘artık yeter’ diyoruz.

-Tüm tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınsın!

– Özelleştirmeler iptal edilsin!

– Enerji üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın!

– Şeffaf ve hesap verebilir kamu yönetimi hayata geçirilsin!

– Ulaşım, su gibi temel kamu hizmetleri üzerindeki ağır maliyetleri oluşturan elektrik ve akaryakıttan, ÖTV ve KDV sıfırlansın!

– Temel tüketim maddelerindeki KDV tamamen kaldırılsın!

– Kamu özel iş birliği projeleri, döviz garantili ihaleler sonlandırılsın! demek için,

Krizi yaratanların, krizden beslenenlerin yıllardır sürdürdükleri sefaya son verilmesi için,

Emeği ile yaşam savaşı veren herkesi, tüm halkımızı işsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı 19 Mart Cumartesi günü Samsun Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyoruz.

KESK Çorum Şubeler platformu olarak tüm halkımızı sesimize ses olmak, seslerimizi birleştirmek, dayanışmayı güçlendirmek ve “Artık Yeter, Geçinemiyoruz” demek için 19 Mart’ta Samsun’daki yapılacak olan Karadeniz Bölge mitinginde buluşmaya davet ediyoruz. Miting için araçlarımız 19 Mart Cumartesi sabahı Özdoğanlar Kavşağından saat 08:30’da hareket edecektir.

KESK olarak tüm Çorum halkını Samsun Bölge Mitinginde yan yana gelmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ