Çorum Mercek Haber

30 yıldır ekmeğini hamurdan çıkartıyor

30 yıldır ekmeğini hamurdan çıkartıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinde 45 yaşındaki Neslihan Çetin, 15 yaşında başladığı fırıncılık mesleğini gecesini gündüzüne katarak ürdürüyor.

Fırıncılık yaparak 3 çocuk büyüten Neslihan Çetin, 50 yıllık taş fırında mesleğin zorluklarına aldırış etmiyor.

Fırıncı Neslihan Çetin, 15 yaşında başladığı fırıncılık mesleğine 30 yıldır devam ediyor. İlçede ilk kez bir kadın olarak fırında çalışmaya başlayan Çetin, ara vermeden yıllardır mesleğini yaparken, dünyaya gelen 3 çocuğunu büyüttü. 50 yıllık taş fırında ekmek pişirmenin her aşamasında yer alan Çetin, mesleğini eşi ve çocukları ile birlikte sürdürüyor.

“GECE ÇALIŞMAK ZOR, GÜNDÜZ AKŞAMA KADAR AYAKTAYIZ”

Mesleğin zorluklarını dile getiren Çetin, “Fırıncılığı eşim ve çocuklarım ile beraber yapıyorum. Zor ve ağır bir meslek. Gece çalışmak zor, gündüz akşama kadar ayaktayız. İnce bir iş, her şeyi düzenli yapmak zorundayız. İlk başlarda çok zorlandım. Kalabalık bir aileydik. Şimdi iyice bir alıştım. Tamamen elime aldım, hemen hemen her şeyi öğrendim, yapıyorum” dedi.

“MESLEĞE BAŞLADIĞIMDAN BENDEN BAŞKA KADIN FIRINCI YOKTU”

Mesleğini severek yaptığını belirten Neslihan Çetin, “Mesleğe başladığımdan benden başka kadın fırıncı yoktu. Şu an da benden başka her aşamasıyla uğraşan yok sanırım. Hala devam ediyorum. Haşhaşlı, cevizli çörek, kurabiye, poğaça, açma, tatlı çeşitleri de yapıyorum. Sosyal medyadan da ürünlerimi tanıtıyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞARAK KIZLARIMI ÜNİVERSİTEDE OKUTTUM”

Ailesine destek olabilmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Neslihan Çetin, “Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek, aileye destek olabilmek çok güzel bir duygu. Ben çalışarak bir kızımı üniversitede okuttum, diğer kızımı da okutuyorum. Kendi ayaklarının üzerinde durmak, çalışmak çok güzel. Çalışma hayatımdan memnunum” şeklinde konuştu. (İHA)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ