Çorum Mercek Haber

Çorum’da test yaptıran 5 kişiden 2’si pozitif

Çorum’da test yaptıran 5 kişiden 2’si pozitif

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’den korkutan açıklama: “Çorum’da test yaptıran her 5 kişiden 2’si pozitif çıkıyor.”

Vali Çiftçi, 2 yıl içerisinde Çorum’da koronavirüsten dolayı 1619 vatandaşın vefat ettiğini açıkladı.

Vali Mustafa Çiftçi, Omicron varyantıyla birlikte yükselişe geçene koronavirüs vaka sayılarını hatırlattı, vatandaşları “maske, sosyal mesafe ve temizlik” kurallarına uymaya davet etti.

Vali Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Burada bir açıklama yapan Vali Çiftçi, son günlerde Omicron varyantının da etkisiyle kentte pik noktasına ulaşan koronavirüs salgınıyla ilgili bilgi verdi.

“VAKA SAYILARI ARTACAK”

Önümüzdeki haftalarda vaka sayılarının daha da yükseleceğini kaydeden Vali Çiftçi “Vaka oranları ilimizde son haftalarda 100 binde 306 ve 521 ve en son da 937 çıkmış durumda. Yarın bir gün açıklanacak olan rakamın ise 100 binde 1260 civarında olacağını tahmin ediyoruz bir sonrakinin ise 1300’lerin üzerinde olacağını hesaplıyoruz. Bu durum şunu gösteriyor ilimiz açısından tehlike geçmiş değil. Maske, mesafe ve hijyen konusunda dikkatli olalım. Kurallarda herhangi bir değişiklik yok. Tedbirlere hala dikkat etmemiz gerekiyor. Aşılarını yaptırmış olanlar hatırlatma dozlarını mutlaka yaptırsınlar. Yoğun bakıma yatan hastalardan %85-90’ı hala aşı yaptırmamış olan hastalar veya hatırlatma dozunu yaptırmamış olanlardan kaynaklanıyor” dedi.

TEST YAPTIRAN 5 KİŞİDEN 2’Sİ POZİTİF

Test yaptıran 5 vatandaştan 2’sinin koronavirüs durumunun pozitif çıktığını vurgulayan Vali Çiftçi, şunları söyledi:

“İlimizde hem aşılama oranları yüksek hem de test vaka oranları yüksek. Pandemi başladığından bu yana şuan da en yüksek test vaka oranına ulaşmış bulunmaktayız. Son rakamların %40’a ulaştığı gözüküyor. Test veren her 5 vatandaştan 2’si pozitif çıkıyor. Bu da durumun ciddiyetini gösteriyor. 2 yıl içerisinde Çorum’da koronavirüsten dolayı 1619 vatandaş vefat etti.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ