Çorum Mercek Haber

Kargı’da susuz arazi kalmayacak

Kargı’da susuz arazi kalmayacak

Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, 24 bin dönüm araziyi suya kavuşturacak Kızlaryolu Barajı için 200 milyon ödenek ayrıldığını açıkladı.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Kargı İlçesi’nde 24 bin dönüm araziyi suya kavuşturacak Kızlaryolu Barajı için 2022 yılında 200 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Kaya, Çorum’un İç Anadolu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olduğunu hatırlatarak, Çorum’un tarım alanında daha da gelişmesi için son 19 yılda 113 tesis ile 2 milyar 694 milyon lira yatırım yapıldığını bildirdi.

Çorum’da sulanabilir tüm tarım arazilerinin suya kavuşması için de çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Milletvekili Kaya, bu projelerden birinin de Kargı İlçesi’nde yapımına devam edilen Kızlaryolu Barajı olduğunu kaydetti.

24.250 da Kargı İlçesi Beygircioğlu, Çeltiközü, Yeşilköy, Ayşar Köylerinde 24 bin 250 da araziyi sulayacak olan barajın 114 milyon m3 su depolama kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Milletvekili Kaya, günümüz fiyatları ile 500 milyon TL’ye bedele sahip Devrez Kızlaryolu Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini söyledi. %59 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan barajın 2023 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını anlatan Milletvekili Oğuzhan Kaya, ayrıca bu barajın 15 GWh/yıl enerji (5 MW kurulu güç) ile enerji üretimine faydası bulunduğuna işaret etti.

Kargı Çolaklı Regulatör sulaması ile 24.250 da, 22.000 m kapalı borulu sistem ile sulanacağını vurgulayan Milletvekili Kaya, projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 20 Milyon Türk Lirası maddi katkı ve 4 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

Projelerin tamamlanmasına müteakip Kargı Çolaklı Regulatör sulamasının inşaat ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini açıklayan Milletvekili Kaya, 2022 yılında bu baraj için 200 milyon ödenek ayrıldığını kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ