Çorum Mercek Haber

“Engel olma, farkında ol”

“Engel olma, farkında ol”

Epilepsi ve Yaşam Derneği Genel Sekreteri ve Çorum İl Temsilcisi Kubilay Araz, epilepsinin bulaşıcı olmayan, tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, tüm toplumu epilepsi hastalarına karşı engelleri ortadan kaldırmaya davet etti.

14 Şubat Dünya Epilepsi Beyin Günü nedeniyle Çorum’da farkındalık yaratmak ve bilgilendirme amaçlı bir seminer düzenlendi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Ulukavak Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Kılıç, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çorum Temsilcisi Fatma Nur Şenol, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Epilepsi ve Yaşam Derneği Genel Sekreteri ve Çorum İl Temsilcisi Kubilay Araz’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, Dr. Sinan Eliaçık tarafından epilepsinin tanımı, tedavi yöntemleri, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği, Ebru Öztürk’ün öncülüğünde toplumu bilinçlendirmek, epilepsi hastalarının hak ve menfaatini korumak, örgütlü güç halinde hareket etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Programda konuşan Kubilay Araz, “İntiharlarda dünyada ve ülkemizde birinci sırada, işsizlikte de ülkemizde birinci sırada olan epilepsililer, dünyada engel derecesi saptanamayan tek hastalık ile ne engelli, ne de engelsiz kategorisine giriyorlar. Daha fazla canımızı acıtan, 950.000 kişiyi kapsayan biricik STK olmamıza rağmen, 19 yıllık süreç içerisinde, iş insanları, belediyeler, kamu kurumları, STK’lar bizi bugüne kadar görememişlerdi. Yarın bir milat olacak” dedi.

Araz, ”kişilerin bilgilenmesi, hayata tutunması, istihdam edilmesi, ilk yardım ile hayat kurtarılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2003’den bugüne, ülkemizin tek epilepsi hasta derneği olarak, hiçbir dil, din, mezhep, ırk, parti, cinsiyet, ayırt etmeksizin toplumsal yararları dikkate alarak çalışmalar yaptık ve aynı şekilde devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ