Çorum Mercek Haber

“Karanlık düşüncelere, hain emellere fırsat vermeyeceğiz”

“Karanlık düşüncelere, hain emellere fırsat vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimizin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına, ülkemizi bölmeye, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Samsun’da birilerinin Atatürk anıtını yıkmaya çalışırken, Çorum’da da devlet erkanının resmi bir törenle Cumhuriyet düşmanı, vatan haini bir kişi için anma töreni düzenlediğine dikkati çeken Tahtasız, “İslam’ın kilidinin anahtarını İngiltere’nin güvenilir eline teslim etmekte, İslam alemi için hiçbir tehlike yoktur” diyen bir hainin devletin yöneticileri tarafından anılmasını yadırgadıklarını kaydetti.

Samsun’da hain emeller besleyen kişi veya kişilerin Atatürk anıtını yıkmaya kalkışmasını sert dille kınayan Tahtasız, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Samsun meşale bir şehirdir. Bu şehri ve benzeri şehirleri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz” ifadesini kullandı.

“Ey Büyük Atatürk… Hiçbir güç seni Türk milletinin kalbinden ve hafızasından çıkaramaz. Ömrünü adadığın, eserini emanet ettiğin ve yıllardır başı dik yürüyen Türkler burada” diyen Tahtasız, Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet tutan ve Atatürk’e bağlılığını gösteren halkı da kutladı.

Halkın Samsun’da Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarken, Çorum’da devlet erkanının karanlık düşüncelere sahip bir haini anmasının geldiğimiz acı noktanın bir özeti olduğunu anlatan Tahtasız, Türk gençliğinin ve Cumhuriyet sevdalılarının karanlık gidişata izin vermeyeceğini dile getirdi.

Çorum devlet erkanının andığı şahsın gerekçeli idam kararında (3 Şubat 1926) 2 suçtan yargılandığı görüldüğünü, bunların “Halkı isyan ve irticaya teşvik” ve “Milli mücadeledeki ihanet bildirileri” olduğunu hatırlatan Tahtasız, “Anayasa kitapçığımızda belirtildiği şekliyle “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hiç kimse kaynağını anayasadan almayan bir yetkiyi kullanamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.”

Sizleri; kişisel düşüncelerinizi bir kenara bırakarak tüm toplum kesimlerine eşit, birleştirici, kimseyi incitmeden davranmaya, kanun ve yasalara uymaya davet ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ