Çorum Mercek Haber

Gür’den ‘kan bağışı’ çağrısı

Gür’den ‘kan bağışı’ çağrısı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, esnaf ve sanatkarlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Başkan Gür, Çorum Belediyesi, ÇESOB, Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Kızılay işbirliği ile 28 Ocak Cuma günü 11.00-16.00 saatleri arasında Çorum Sanayi Sitesi Cami önünde kan bağışı kampanyası gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çetin geçen kış şartları nedeniyle Kızılay’ın kan stoklarının azaldığını ve hastaların kan bulmakta zorlandığını belirten Recep Gür, tüm esnaf ve sanatkarları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Kan bağışının önemine de vurgu yapan Başkan Gür, “İnsanların ihtiyaç duyduğu kan bulunamadığı takdirde ölümler olabilmektedir. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olduğu bilinmemektedir. Ayrıca kan bağışı ile kandan bakılarak kendinizle ilgili teşhis edilen problemleri de öğrenebilirsiniz. Oysa kan vermek sadece ihtiyacı olanın yararına değil kan veren kişinin de yararınadır. Vücut kan verince rahatlar ve bazı değerler dengelenir.

Kan bağışı konusunda herkes bilinçlenmeli ve bir insan yılda ortalama 3 kez kan vermelidir. Kızılay bağışlanan kanları toplayarak kan merkezlerine göndermekte ve ihtiyacı olanlara transfer etmektedir. Duyarlı tüm esnaf ve sanatkarlarımızı 28 Ocak Cuma günü 11.00-16.00 saatleri arasında Çorum Sanayi Sitesi Cami önünde kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ