Çorum Mercek Haber

Leblebi, külliye mutfağına girdi

Leblebi, külliye mutfağına girdi

Çorum’un meşhur leblebisi şimdi de külliye mutfağına girdi.

Faydaları ve lezzetiyle dillere destan leblebiden yapılan helva, külliye mutfağında yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Kitapta meşhur Çorum leblebisinden yapılan leblebi helvası da yer aldı.

Leblebi helvasının tarifinin yer aldığı kitapta helva ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Külliye mutfağı unutulmuş tariflerin yeniden hatırlanmasını misyon edinmiştir. Bu nedenle yöresel lezzetler üzerinde çalışmalar yürütülerek damaklarla tekrar buluşturulur. Leblebi helvası, Çorum’un unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinden biri olarak Külliye mutfağının menüleri arasına dahil edilmiştir. Bu tarif gelenekselliğin dışında glütensiz helva alternatifi olarak da önem kazanır. Helva, manda sütü ve saf salep ile yapılmış dondurmayla bir araya getirilerek daha da zenginleşirken, mayhoş vişne ve orman meyveleri ise damakta hoş bir zıtlık oluşturup ferahlık hissi yaratır.”

EMİNE ERDOĞAN’DAN LEBLEBİ HELVASINA ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kitapta yer alan tüm tarifleri çok önemsediğini, asırlardır sofralarımızı şenlendiren yiyeceklerin tüm dünya için  şifa ve afiyet kaynağı olmasını dilediğini ifade ederek, “Ne yazık ki Türk mutfağı denilince akıllara hala sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif var. Bunlardan biri leblebi unu helvası” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ