Çorum Mercek Haber

Epilepsi hastaları için ehliyet düzenlemesi

Epilepsi hastaları için ehliyet düzenlemesi

Epilepsi ve Yaşam Derneği Çorum Temsilcisi Kubilay Araz, epilepsi hastalarının ehliyet alma kriterlerinin kolaylaştığını söyledi.

Yaşanan gelişmelerden son derece mutluluk duyduklarını bildiren Araz, epilepsi hastalarının yaşadığı mağduriyetin önüne geçileceğini kaydetti.

Araz, “Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşamanın mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. 2017 Ocak’tan bugüne yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Bugüne kadar epilepsililer de engelliler ile ilgili yönetmelik, tüzük, yasada hak elde etti ama onlar için özel bir çalışma olmadı!

Resmi Gazete’de yayınlanan yazı ile ehliyetle ilgili sorun çözüldü” dedi.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Çorum Temsilcisi Kubilay Araz, Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk’ün açıklamasını Çorumlularla paylaştı.

Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk, Avrupa ülkelerinde, 1,5 yıl nöbet geçirmeyen epilepsi hastalarının ehliyet alabildiğine dikkat çekti.

Öztürk, “Nöbet geçirmeyen ama ilaç kullanmaya devam eden epilepsi hastalarına da ehliyet verilmesini istiyorduk. Çünkü şeker, tansiyon hastaları gibi düzenli ilaç kullanan ama nöbet geçirmeyen bu hastaların araç kullanması için bir engel bulunmuyor. Yönetmelik değişikliği bizleri çok mutlu etti” ifadesini kullandı.

Öztürk, ehliyet alamayan hastaların birçok zorluk yaşadığına ifade ederek, “ilaç kullanan hastalar ehliyet alamadıkları için araç kullanamıyordu. Bu da onların sosyal ve iş hayatını olumsuz etkiliyordu. İşe giremeyen veya ehliyetleri olmadığı için işten çıkarılan hastalar vardı. Yapılan değişiklikle birçok epilepsi hastasının işsiz kalması ve sıkıntı yaşamasının önüne geçildi” şeklinde bilgi verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ