Çorum Mercek Haber

Görme engelli öğrencilerin sanat eserlerine dair algıları inceleniyor

Görme engelli öğrencilerin sanat eserlerine dair algıları inceleniyor

Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Elif Külah ve Rabia Çalışır, danışman öğretmenleri Hilal Sevgen Abacı’nın destekleri ile yürüttükleri “Görme Engelli Öğrencilerin Sanat Eserlerine Dair Algılarının Geliştirilmesi” projesi ile somut olmayan kültürel mirasımız olan Türk kahvesini resim alanında kullanarak kültürel miras olan el sanatları geleneğine dikkat çekti.

Görme engelli öğrencilerin sanat eserlerine dair düşünceleri ve somut olmayan kültürel mirasın yorumlanması bir diğer konu olan beyin temelli öğrenme üzerinde de durulurken, projede sanat eğitiminin gerekliliği ve sanat eserleri üzerine görme engelli öğrenciler ile bir çalışma yürütüldü.

Somut olmayan kültürel mirasımız olan Türk kahvesinin koku, tat ve dokunsal farkındalık ile  projede sanat eğitiminin günlük yaşam ve bireye etkileri araştırarak, sanatın birey üzerindeki etkisinin ve öneminin vurgulanmasına, eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekildi.

Aynı zamanda projenin medya ağı ile yaygınlaştırılmasıyla sanat ve kültürel miras arasındaki bağa da dikkat çekilerek, bilincin artmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ