Çorum Mercek Haber

Okullarda korona tedirginliği, 3 sınıf karantina altına alındı

Okullarda korona tedirginliği, 3 sınıf karantina altına alındı

Çorum’da koronavirüs vakaları nedeniyle iki sınıfın karantinaya alındığı öğrenildi.

Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu’nda artan Covid-19 vakaları nedeniyle iki sınıf karantina altına alınırken, başka bir sınıfta öğrenim gören bir öğrencinin de test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Ayrıca, İskilip’te de Akşemseddin Anadolu Lisesi’nde de iki sınıf karantina altına alınırken Fen Lisesi Pansiyonunun da Covid-19 nedeniyle kapatıldığı öğrenildi.

OKULLAR AÇILIR AÇILMAZ

KORONA VAKALARI BAŞLADI

Okullar açılalı çok kısa bir süre olmasına rağmen Covid-19 vakalarının baş göstermesi, tedirginliğe yol açarken, okullarda alınan tedbirlerin yetersizliği tartışma konusu oldu.

Birbuçuk yıldır koronavirüs salgını nedeniyle eğitimin yapılamadığı ve uzaktan eğitimin uygulandığı okullarda yeniden kapanma yaşanması durumunda eğitim-öğretim sisteminin içinden çıkılamaz bir hale bürüneceği konuşuluyor.

SINIFLAR ÇOK KALABALIK

Çorum’da birçok okulda 35-40 kişilik sınıflarda eğitim verilmesi, bazı sınıflarda sıralara 3 öğrencinin oturması velilerin tepkisine neden oluyor.

Veliler, “koronavirüs salgını devam ediyor. Sosyal mesafe diyorlar, çocuklarımız tıka basa dolu sınıflarda, bir sırada 3 kişi oturarak ders yapıyor. Derslik sayısını artırmak, sınıflarda eğitim gören öğrenci sayısını artırmak için neden çalışma ve yatırım yapılmıyor?” şeklinde sıkıntılarını dile getiriyor.

OKULLAR AÇILDI, İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Bu arada bazı okullarda depreme karşı güçlendirme, ek derslik inşaatı, yeni okul binası gibi çalışmalar devam ediyor.

Okulların kapalı olduğu dönemde bu çalışmaların niçin yapılmadığını soran veliler, “Okul inşaatları okullar açılınca hızlanıyor. Okullar birbuçuk yıldır kapalı iken bu binalar neden tamamlanmadı?” sorusunu yöneltiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ