Çorum Mercek Haber

Eski hastanede yıkım süreci başlıyor

Eski hastanede yıkım süreci başlıyor

Eski devlet hastanesinin ikinci basamak devlet hastanesine dönüştürülmesi projesi kapsamında yıkım çalışmaları başladı.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ankara yolundaki komplekse taşınmasının ardından eski devlet hastanesinin akıbeti için çalışma başlatılmıştı. Bahçelievler Mahallesinde bulunan eski devlet hastanesinin ikinci basamak devlet hastanesi haline getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı ve sağlık yöneticileri, eski hastanenin bulunduğu alanda bir basın toplantısı düzenledi.

YER TESLİMİ YAPILDI, YIKIM ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Eski devlet hastanesinin 180 yataklı ikinci basamak devlet hastanesi haline getirilmesi için yıkım çalışmasının başladığı duyuruldu. Yıkım kapsamında depreme dayanıksız olduğu bildirilen A ve B Blok, Doğum Hastanesi yıkılacak. Eski Başhekimliğin bulunduğu alan ise güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirilecek.

120 MİLYONA MAL OLACAK

120 milyon liraya mal olacak projeyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi üzerinde bulunan yükün hafifletilmesi hedefleniyor.

“PANDEMİYE RAĞMEN ÇORUM’A YAPILMIŞ BÜYÜK BİR YATIRIM OLACAKTIR”

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı da “Büyük bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Pandemi sürecinde halkımızdan gelen talep doğrultusunda Cumhurbaşkanımıza talebi ilettik. Sağlık Bakanımızla birlikte derhal konunun üstüne gitmiştir. Buranın hastane olarak devam etmesi talimatını bizzat kendisi vermiştir. Bugün bu çalışmalar 120 milyon lira gibi büyük bir rakamla tamamlanacak. Pandemi süreci olmasına rağmen Çorum’a yapılmış büyük bir yatırım olacaktır. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 3. Basamak devlet hastanesidir. Günlük giren kişi sayısı 17 binden fazladır. Çorum’da yaşayan vatandaşlarımızın 2. Basamak devlet hastanesine büyük ihtiyacı vardır. Biz de vekillerimizle birlikte bu hizmeti Çorum’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ARALIK AYINDA YIKIM ÇALIŞMASI BİTECEK

Aralık ayında yıkım çalışmasının biteceğini vurgulayan AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, “eski devlet hastanemizi 180 yataklı bir şekilde hizmete açacağımızı söylemiştik. Geçirmiş olduğumuz bir pandemi süreci var. Yavaş yavaş eski normale döneceğiz. Bu süreçte de mutlaka bazı işlerde aksamalar oldu. Bunu da kabul ediyoruz. Geldiğimiz noktada başhekimlik binasını koruyacağız. A ve B bloklarını yıkacağız. Doğum hastanesi de dahil olmak üzere komple ihaleye çıkıyoruz. Yer teslimi yapıldı. Depreme dayanıksız olan binaların tamamı yıkılacak. Yıkım süreci de Aralık ayının sonu itibariyle tamamlanacak” dedi.

POLİKLİNİK HİZMETİ DEVAM EDECEK

Yine eski hastanede devam eden poliklinik hizmetinin de devam edeceğiz bildirildi. Milletvekili Ceylan, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Poliklinik hizmeti devam edecek. C bloğu poliklinik hizmeti vermesi için taşıyacağız. Halkımızın hizmetine sunacağız. Hastanemiz bitene kadar poliklinik hizmeti vatandaşımıza sunulacak.

Buradaki Ruh Sağlığı hizmeti veren bölüm de Gülabibey Mahallesi’nde bulunan Halk Sağlığı Merkezine taşınacak.”

Konuşmaların ardından Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, eski hastanede incelemelerde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ