Çorum Mercek Haber

Çocuk Kalbi Gündüz Bakımevine görkemli açılış

Çocuk Kalbi Gündüz Bakımevine görkemli açılış

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’nın kızı Merve Kaya’nın Kurucu Müdürlüğü’nü yaptığı Çocuk Kalbi Kreş & Gündüz Bakımevi görkemli bir açılış töreni ile hizmete sunuldu. Açılış töreni protokol üyelerini bir araya getirdi.

Binevler 130. Sokak No: 27’de hizmet verecek olan Çocuk Kalbi Kreş & Gündüz Bakımevi’nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene; Vali Vekili Recep Yüksel, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Çorum İl Müdürü Yahya Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, önceki dönem Belediye Başkanı Av. Muzaffer Külcü, Anadolu Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Odabaş, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını Çocuk Kalbi Kreş & Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Merve Kaya yaptı. Kaya konuşmasında, “Okul öncesi eğitimi, doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alınarak çok yönlü gelişimlerini sağlayan olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, kendilerine güven duymalarının sağlandığı bir sistemdir. Okul öncesi eğitim dönemi çocuklarımızın en hızlı geliştiği dönemdir. Bu dönemde çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için gerekli fiziksel çevre çok önemlidir. Çağın gelişimine paralel olarak sunulacak olan eğitim bireyin yaşamı boyunca katılacağı etkinliklerin verimini arttıracak ve daha başarılı çocuklar yetişmesine vesile olacaktır. Bu amaçla çocuk kalbi gündüz bakımevini her biri en az 50 metrekare olan ferah ve geniş sınıflardan, 90 metrekare oyun alanından, 60 metrekare spor sınıfından, 250 metrekare çok amaçlı açık etkinlik alanından oluşturmuş bulunmaktayız” dedi.

Merve Kaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kurumumuz MEB müfredatı haricinde çocuklarımıza fazladan 11 ders daha sunmaktadır. Bunlar binicilik, permakültür, life kinetik, robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, scamper, İngilizce, müzik, değerler eğitimi, fen ve doğa, Türkçe anadil etkinlikleri dersleridir. Bu dersleri eklemekteki amacımız çocukları her açıdan tam donanımlı olarak yetiştirmektir. Bugün burada açılışını yapacağımız bu eğitim kurumunda hayatı, dünyayı ilk defa burada öğrenecek olan çocuklarımız, değerli öğretmenlerimiz sayesinde dünyayı tanıyacaklar, hayatı tanıyacaklar ve buradan aldıkları eğitim doğrultusunda da diğer okulları bitirerek yaşamlarında önemli mevkilerde bulunma fırsatı bulacaklardır. Belki yarın buradan çıkan bir çocuğumuz vali olacak, kaymakam olacak, öğretmen olacak. Dolayısıyla bu önemli hizmet için desteğini benden esirgemeyen, hep yanımda olan başta babam Yılmaz Kaya, ailem, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yahya Çoban olmak üzere İsmail Bey ve tüm personele açılış sürecinde bizden desteklerini esirgemediği için ve okulun hazırlanış aşamasında yanımda olan dayım Mustafa Metin, ablam Sümeyye Metin olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Açılışımıza katılan tüm misafirlerimize de geldikleri için şükranlarımızı sunarız. Son olarak unutmayalım ki dünyanın en güzel yeri bir çocuğun kalbidir. Dünyanın en güzel yerine, çocuk kalbine hoş geldiniz.”

Yılmaz Kaya ise, “Bu mutlu günde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim Rabbim burada yetişecek çocukların vatana millete hayırlı evlat olmalarını nasip etsin” dedi.

“9 KURULUŞUMUZDA 1046 KAPASİTEMİZ VAR”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Çorum İl Müdürü Yahya Çoban ise, “İlimizde 9 tane Çocuk Bakımevi ve kreş bulunmaktadır. İlimizde her açılan gündüz bakımevi ve diğer eğitim kurumları okul öncesine hizmet eden, ilimizdeki bu alandaki eğitim kalitesini artırmak için yeni bir taze kan yeni bir heyecan oluyor. Bu günde Çocuk Kalbi Kreş & Bakımevinin açılışıyla bu heyecanı yaşıyoruz. Çorum genelinde 9 kuruluşumuzda 1046 kapasitemiz var. Bu kuruluşlarımızın yüzde 3’ünde ücretsiz bakım sağlıyoruz. Bu ücretsiz bakımdan şehit ailelerimizin ve gazilerimizin çocukları, devlet koruması altındaki çocuklarımız faydalanıyor. Yine ekonomik olarak yoksulluk içerisinde olan ailelerimizin çocuklarını da bu kontenjandan yararlandırıyoruz. 26 olan kontenjanımız 30’a çıktı. Bu sevindirici bir haber bu kesimdeki çocuklarımızın bu eğitimle buluşabilmesi adına önemli bir gelişmedir. Toplumda bir kavram kargaşası var. Anaokullarımız var, ana sınıflarımız var. Kreşlerimiz, gündüz bakım evlerimiz var. Buradaki fark kreşler 0-24 ay arasında çocuklara hizmet sunabiliyor. Gündüz bakımevlerimiz 25-66 ay arasındaki çocuklarımıza bu faaliyetlerini yürütüyor. Anaokullarımız ise 36- 66 ay arasındaki çocuklarımıza hizmet sunabiliyor. İl Müdürlüğümüzün idari denetimi diğer yapılan iş ve işlemlerde denetim olurken, eğitimsel faaliyetleri de İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetliyor. Pandemi süreciyle ilgili günlük denetim yapılıyor. Çorum’da bu konuda hiçbir problem yaşamadık” açıklamalarında bulundu.

BAŞARILAR DİLEDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “Yeni nesli değerlerle yetiştirecek bir yer açıldığı için tebrik ederim. Kurumun niteliğini artırarak çalışmalarına devam edeceğini temenni ediyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

“HERKESİN ANA VATANI ÇOCUKLUĞUDUR”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de, “Fiziki koşullar çok güzel olmuş. Bilinen bütün psikologların söylediği şey, ‘Herkesin anavatanı çocukluğudur’ derler. Anavatanının önemli bir bölümünü çocuklarımız böyle güzel bir kurumda geçirerek memleketimize faydalı insanlar olarak yetişeceklerdir” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ ÇOCUK KALBİDİR”

Törende konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise, “Merve kızımızın Çorum’un geleceğinde söz sahibi olacak derecede bir başlangıç yapması önemli bir iddiadır. Hizmet sektöründe yer almak çok risklidir. Mutluluğu, kazancı ve yorulmayı bünyesinde barındırır. Çocuklarımızın ilkokullara gelinceye kadar yuvalara ihtiyacı var. Açılacak yuvalar güvenli olmak zorundadır. Bakanlığımızın belirlediği standartlar var ama aileler olabildiğince geniş mekanlar, hijyeni takibi kolay mekanlar istiyor. Dünyanın en güzel yeri çocuk kalbidir. Veliler anne babalar güven içinde çocuklarını eğitime gönderip, güvenle geri alacaklardır. Bu iddialarla yola çıkmanız beni gururlandırdı” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilirken, davetliler daha sonra kreş ve gündüz bakımevini gezerek bilgi aldılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ