Çorum Mercek Haber

Domuz sürüsüne araç çarptı

Domuz sürüsüne araç çarptı

Osmancık-Çorum Karayolu Laçin ilçesi sınırlarında aniden yola çıkan domuz sürüsüne bir aracın çarpma sonucu 5 domuz telef oldu.

Çorum’da sayıları hızla artan yaban domuzları karayollarında  sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

Sürüler halinde karayollarına ansızın çıkan yaban domuzları, trafik kazalarına neden oluyor. Domuzlar, ilçe ve köylerdeki ekili arazilere de büyük oranda zarar veriyor.

Domuzlar, Kızılırmak havzasında bulunan çeltik arazilerine girerek bilhassa çeltiğin olgunlaşma evresinde tarlaları alt üst ederek çiftçilerin zararlarına neden oluyor.

Özellikle dağlık alanlarda yaşayan, ormanlık ve ağaçlık alanlarda saklanan ve Kızılırmak kenarında  bulunan sazlıkları yaşam alanı olarak seçen yaban domuzu sürüleri, ihtiyaçlarını giderebilmek için sık sık çevredeki karayollarına çıkarak karşı arazilere geçiş yapıyor.

Zaman zaman onlarca domuzun geçiş yaptığı güzergah, tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yola aniden çıkan yaban domuzu sürülerini fark edemeyen sürücüler, kaza yapıyorlar.

Aç kalan domuzlar, yiyecek bulmak için indikleri Çorum-Osmancık karayolunda kazaya neden oldu.

Sabahın erken saatlerinde özel aracı ile Osmancık’tan Çorum’a seyreden bir sürücü, Laçin ilçesi Karaçalı Bağları mevkisinde önüne aniden çıkan domuz sürüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle 5 adet domuz telef olurken, domuzların  bazıları yaralı olarak kaçtı. Bu arada otomobilin ön kısmında maddi hasar meydana geldi.

Çorum-Osmancık karayolunda her an domuz sürülerinin çıkabileceğini belirten vatandaşlar, hız sınırlarına uymalarının önemine dikkat çekti. (Mustafa Ulusoy)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ