Çorum Mercek Haber

“Haddinizi bilin, devletin seviyesini düşürmeyin”

“Haddinizi bilin, devletin seviyesini düşürmeyin”

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçe ile ilgili temel konular hakkında yapılan toplantı ve görüşmelere kendisinin ve ilçe kaymakamının davet edilmemesine sert tepki göstererek, “haddinizi bilin! Devletin seviyesini düşürmeyin” dedi.

Yetkisiz şahıslara gayri resmi yetki verildiğinin altını çizen Şahiner, “Devleti yönetenlerin bu durumdan utanç duyması lazım” ifadesini kullandı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI YOK SAYILDI

Sungurlu ilçe merkezine taşkın, sulama ve içme suyu sağlayacak olan Diğ Barajı ile ilgili olarak, gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Sungurlu Belediye Başkanı ve Sungurlu Kaymakamının olmaması dikkat çekti.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne bağlı Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü Bülent Kartal, şube müdür yardımcısı, ziraat mühendisi, memurlar ve yüklenici Temel Fen İnşaat firması yetkilileri ile AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kaplan, Cevheri ve Akçalı köylerinde arazi sahipleri ile görüşerek barajın kurulacağı alanda yürütülen kamulaştırma çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdiler.

Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş ve Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in toplantıya davet edilmemesi tepkilere neden oldu.

Konu ile ilgili vatandaşların yanı sıra bir tepki de Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den geldi.

“DEVLET NE HALE GELDİ”

Şahiner, “AK Parti İlçe Başkanı oturmuş kamulaştırmayı yönetiyor. Devlet ne hale gelmiş. Sungurlu halkının takdiri ile seçilerek göreve gelmiş Belediye Başkanı yok, devleti temsil eden Sungurlu Kaymakamı yok… Oturmuşlar, kafalarına göre kamulaştırma yönetiyor, bilgilendirme yapıyorlar. Siz bırakın bu işleri önce devlet adabı, devlet terbiyesi nedir onu öğrenin” dedi.

Yetkisiz şahıslara gayri resmi yetki verildiğinin altını çizen Şahiner, “Devleti yönetenlerin bu durumdan utanç duyması lazım. Daha kendisini yönetemeyen, saat kurmaktan başka bir iş bilmeyen şahıslara yetki verenlerin niyetinden şüphe duyarım. Bunlar ya hiç devlet terbiyesi almamışlar, ya da devlet terbiyesini unutmuşlar” ifadesini kullandı.

“BU SEVİYESİZLİĞE BİR AN ÖNCE ‘DUR’ DENMELİ”

Başkan Şahiner, ülkeyi yönetenlerin bir an önce bu seviyesizliğe dur demesi gerektiğini belirterek, “Devletin Kaymakamının, seçilmiş belediye başkanının çağrılmadığı toplantıları bu gibi insanların temsil etmeleri devletin seviyesini düşürmekten başka bir işe yaramaz. Bu seviyesizliğe müsaade etmem. 7 senedir fitneyle Sungurlu’ya elinizden gelen zararı vermeye çalıştınız. Verdirmem. Cahil, seviyesiz, yetkisiz ve bilgisiz kendisini yönetici zanneden zevatlara pabuç bırakmayız” diye konuştu.

Şahiner, “Kimsenin Sungurlu’nun kaderiyle oynamasına izin vermem. Deneyenler sonuçlarını gördü” diyerek, tavrını bir kez daha net şekilde ortaya koydu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ