Çorum Mercek Haber

Laçin Kaymakamı Pınar Uz göreve başladı

Laçin Kaymakamı Pınar Uz göreve başladı

Çorum’un Laçin İlçesi Kaymakamı Pınar Uz, görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile vekâleten Laçin Kaymakamlığına atanan Pınar Uz, görevine başladı.

Türkiye’nin en genç kadın kaymakamı Emine Karataş Yıldız’ın ardından Şubat 2021’de Laçin Kaymakamlığı’na atanan İbrahim Coşkunarslan, Sivas’ın Doğanşar Kaymakamlığına atandı.

Emine Karataş’ın ardından ilçede görev yapan ikinci kadın kaymakam ise Pınar Uz olacak.

Çorum’da daha önce görev yapan kadın kaymakamlar, çeşitli görevlere atandı. Laçin Kaymakamı Pınar Uz, şu anda Çorum’un tek kadın kaymakamı.

İLÇE ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Kaymakam Pınar UZ, Laçin’de ilk olarak ilçe esnafını ziyaret ederek hem tanıştı, hem de Covid-19 tedbirleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ricasında bulundu. Kaymakam Uz, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip isteklerini dinledi.

PINAR UZ KİMDİR

1990 Ankara doğumlu olan Kaymakam Pınar Uz, ilk ve ortaöğretimini Ankara’da lisans eğitimini Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 2018 yılında içişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakamlık Sınavını kazanarak 107. Dönem Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Muğla Valiliğinde İl Merkez stajına başlayan Kaymakam Pınar Uz, Tokat / Turhal ve İstanbul /Çatalca İlçelerinde Kaymakam Refiki olarak, Denizli /Güney ve Isparta /Gelendost, Isparta/ Aksu İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 4 ay süren kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayan Uz, 30.06.2021 tarihinde Laçin’de göreve başladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ