Çorum Mercek Haber

1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

1 Mayıs hazırlıkları sürüyor

1 Mayıs Emek ve Demokrasi Bayramı için hazırlık çalışmaları sürüyor.

1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs kutlamalarının hafta sonuna denk gelmesi ve sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle 30 Nisan Cuma günü saat 16:30’da Kadeş Barış Meydanı’nda eylem yapmak için başvuruda bulundu.

1 Mayıs işçi ve emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü yaklaşırken ilimizde bulunan kamu emekçileri ve işçi konfederasyonları temsilcileri bir araya gelerek 1 Mayıs’a yönelik çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

DİSK, TÜRK İŞ, KESK, BİRLEŞİK KAMU İŞ temsilcileri ile yapılan toplantı sonucunda 7 kişilik Tertip Komitesi oluşturarak, 1 Mayıs çalışmalarının startı verildi.

1 Mayıs Tertip Komitesini  DİSK’ten Hikmet Aydın, Ergül Öztürk, Abdurrahim Birin, KESK’ten Emrah Azapcı,  Ali Ekber Beyaz, BİRLEŞİK KAMU İŞ’ten  Saim Erdoğan ve TÜRK İŞ’ten Sefer Karaman oluşturdu.

Tertip Komitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dünyada ve ülkemizde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi koşullarının gölgesinde bir 1 Mayıs gerçekleştireceğiz. Covid-19 ölümlerinin, kadın cinayetlerinin, işsizliğin, yoksulluğun, temel hak ve özgürlükler üzerindeki baskının arttığı şu günlerde; adil bir vergi ve gelir dağılımı için, iş güvencemiz için, parasız eğitim, parasız sağlık hakkı için, kadınların taciz, tecavüz ve katliamlarına dur demek için, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanunun etkin bir şekilde uygulanması için, temel tüketim mallarına yapılan zamların geri alınması için, işten atılmalara son verilmesi için, sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırmak için, KHK ile işten atılanların işlerine geri alınması için, iş, adalet, özgürlük demek için, yurtta ve dünyada barış demek için biz işçiler, emekçiler yine alanlarda ve meydanlarda olacağız.

Tüm taleplerimizi dile getireceğimiz ve getirdiğimiz gün olan 1 Mayıs için; TÜRK-İŞ, DİSK, KESK ve BİRLEŞİK KAMU-İŞ ten oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi adına 30 Nisan saat 16:30’da Kadeş Barış Meydanı’nda eylem yapmak için başvuruda bulunduğumuzu tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ