Çorum Mercek Haber

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği giderek derinleşiyor”

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği giderek derinleşiyor”

İYİ Parti Çorum İl Kadın Politikalar Başkanı Meral Özeşer, Türkiye’de kadına yönelik şiddet vakalarının gün geçtikçe arttığını ve neredeyse her gün bir şüpheli kadın ölümü gerçekleştiğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Meral Özeşer, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin de giderek derinleştiğini belirtti.

Özeşer, yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz koronavirüs salgınıyla birlikte kadınların ev içi yükü daha da artmakta ve kadın istihdam oranları düşmektedir. Siyasette, medyada ve toplumsal yaşamda eril dil yaygınlaşmakta, bunun sonucu olarak eril anlayış adalet sistemine de sıçramaktadır. Eril adalet anlayışı ise savunmalarda mağdur kadının onurunu zedeleyecek ifadeler kullanılmasına ve verilecek cezalarda indirime gidilmesine yol açmaktadır.

Biz İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı olarak kadınların toplumda birey olarak var olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlendiği Türkiye hayalimiz gerçekleşene dek mücadelemize devam edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiş olan kazanımlarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz.” 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ