Çorum Mercek Haber

Gazi ve İnönü Caddesi 750 bin TL’ye ihale edildi

Gazi ve İnönü Caddesi 750 bin TL’ye ihale edildi

Gazi ve İnönü Caddelerinde 385 araçlık yol üstü otopark yerleri açık artırma usulü ihale edildi.

80 bin lira ile başlayan ihale encümen huzurunda Turgut Özal İş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Özpark adına Yaşar Özçiftçi ile Ömür Elektronik adına Ömer Gürcan’ın girdiği ihaleyi 750 bin TL’ye Yaşar Özçiftçi aldı.

Çorum Belediyesi, Anitta Otel’den Çimento Fabrikasına kadar uzanan şehrin iki önemli ana caddesi Gazi ve İnönü’yü yıllığı 750 bin TL’den 3 yıllığına ücretli otopark olarak kiraya verdi. Samsun ve Aksaray’dan gelen iki firmanın kıran kırana yarıştığı ihaleyi Aksaray merkezli Özpark şirketinin sahibi Yaşar Özçiftçi kazandı.

Önümüzdeki günlerde başlayacak uygulama ile birlikte Gazi ve İnönü Caddeleri ücretli hale gelecek. Sürücülerden ilk 15 dakika ücret alınmaması öngörülen uygulama kapsamında belirtilen sürenin aşımı ise zaman dilimine göre farklı ücretlendirilecek. 0-15 dakika arası, 0-30 dakika arası, 0-45 dakika arası, 0-60 dakika arası, 1-2 saat, 2-3 saat, 3-4 saat, 4-5 saat ile 5 saat ve üzeri farklı fiyatlandırma yapılacak.

Caddede ücretli park uygulaması ile otopark sorununun ve çift sıra parklar nedeniyle oluşan trafik sorununun çözülmesi hedefleniyor.

İhale, yapılacak incelemenin ardından onaya sunulacak.

TÜM GELİR REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİ’NE AKTARILACAK

Öte yandan Gazi ve İnönü Caddelerinde uygulanacak olan otopark uygulamasından elde edilecek tüm gelirin Refakatçi Misafirhanesinde kullanılacak. Böylece, Çorum Belediyesi tarafından tedavi amacıyla ilçelerden ve civar illerden gelen hasta ve hasta yakınlarının konaklamaları amacıyla hizmete sunulan Refakatçi Misafirhanesinin giderleri için kaynak sağlanmış olacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ