Çorum Mercek Haber

‘Basın, ifade özgürlüğünün en önemli teminatıdır’

‘Basın, ifade özgürlüğünün en önemli teminatıdır’

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gür mesajında, demokrasinin en önemli unsurları arasında yer alan güçlü bir basın ve gazeteciliğin ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli teminatı olduğu gerçeğinden hareketle, gazetecilerin toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtti.

Basın ve gazeteciliğin haber vermenin ötesinde kamuoyu bilinci oluşturarak tüm kesimler açısından önemli bir unsur olduğunu ifade eden Gür,  şunları söyledi:

“Zor şartlar altında çalışan basın mensuplarına görevlerini yaparken tüm kişi, kurum ve kuruluşların yardımcı olması haberin doğru ve hızlı olarak yansıtılmasına katkı sağlayacaktır.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerin kamuoyuna doğru, tarafsız, dürüst ve objektif olarak ulaştırılması görevini yerine getirirken meslek ilkelerinden ayrılmadan, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmayan, yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarımızın ifa ettikleri görev, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Bu duygularla, Çorumlu esnaf ve sanatkarlarımız adına tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ