Çorum Mercek Haber

Osmancık içme suyu isale hattı 18 Şubat’ta ihale ediliyor

Osmancık içme suyu isale hattı 18 Şubat’ta ihale ediliyor

Osmancık İlçesinin içme suyu ihtiyacının uzun yıllar giderecek olan Dereboğazı içme suyu göleti, Devlet Su İşleri tarafından daha önce tamamlanmıştı. 18 Şubat’ta ise göletten şehre suyu getirecek isale hattı ihale ediliyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Dereboğazı Barajından alınacak yıllık 2.71 milyon metreküp içme suyunun 15 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Osmancık ilçe merkezine verileceğini açıkladı.

İsale hattının Devlet Su İşleri tarafından 18 Şubat’ta ihale edilip çalışmaların hemen başlatılacağını, arıtma tesisi için ayrı bir çalışma yapıldığını ve Nisan ayı gibi arıtma tesisinin ihalesinin de DSİ tarafından yapılacağını söyleyen Kaya, “Çorum’umuza yaptığımız içme suyu barajları, içme suyu ve sulama suyu barajları, isale hatları, arıtma tesisleri, sulama tesislerinde ve 2002’de Çorum’u %10 olan sulanabilir arazinin %42’ye çıkmasında, ayrıca hedefimiz olan sulanabilir arazinin %75’lere çıkması için devam eden projelerimize her türlü desteği veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Kaya Yıldız’a teşekkür ediyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ