Çorum Mercek Haber

Çorum-Osmancık yolu için son aşamaya gelindi

Çorum-Osmancık yolu için son aşamaya gelindi

AK Parti’de kongre süreci devam ediyor. AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Av. Oğuzhan Kaya da ilçe kongrelerine katılarak teşkilat üyeleriyle hemhal oluyor.

AK Parti’nin ilçe kongreleri hafta sonu da devam etti. Laçin, Dodurga ve Oğuzlar ilçelerinde yapılan kongrelerle ilçe teşkilatları yenilendi.

Kongrelere katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, teşkilatla bir araya gelerek hem sorunları hem de talepleri dinliyor.

Laçin’in ilçe kongresine katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, burada bir konuşma yaptı. Devam eden devlet yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Kaya, Çorum-Osmancık yolu için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kongrede yapılan seçimlerde Selami Gafar ve yönetimi göreve geldi.

Milletvekili Kaya, Laçin’in ardından Dodurga’ya geçti. Burada yapılan kongrede de Dodurga İlçe Başkanlığına Mustafa Kaplan seçildi.

Son durak ise Oğuzlar oldu. Buradaki kongreye AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da katıldı. Oğuzlar’da da teşkilat Mehmet Ali Ekmekçi’ye emanet edildi.

MİLLETVEKİLİ KAYA MÜJDEYİ VERDİ, KASIM’DA TAMAM

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Çorum-Osmancık yolu için müjdeyi verdi. Laçin’in ilçe kongresine katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, burada bir konuşma yaptı. Devam eden devlet yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaşan Milletvekili Kaya, Çorum-Osmancık yolu için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Ayrıca Kırkdilim’de devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kaya, projenin 2021’de tamamlanacağını söyledi.

“LAÇİN’İN DESTEĞİNİ ALACAĞIMIZA GÜVENCEMİZ TAM”

2023’te yapılacak seçimleri hatırlatan Milletvekili Kaya, sandıkta destek istedi. Kaya, “2023’te yapılacak seçimlerde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda Laçin’in desteğini alacağımıza güvencemiz tam” dedi.

Laçin’e yapılan yatırımları aktaran Kaya, şunları söyledi:

“Laçin ve 3 köyümüze kaliteli su verelim diye arıtma tesisi yapacağız. Bu noktada belediyemize destek verilecek. Yaklaşık 4,5 milyon liralık arıtma tesisini de Laçin’e kazandıracağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Laçin’e birçok yatırım yapıyor. Laçin’e de programda kapalı tenis kortu koymuşlar. Ankara’dan bizim talebimiz Laçin’e güzel bir Gençlik Merkezi. İnşallah onu yaptıracağız.

Laçinlinin, Dodurgalının, Osmancıklının kullanabileceği piknik alanı olan Yeşil Göl’ü OKA’dan yapıyoruz. Yetmediği yerde de Özel İdare’den destek alacağız. 1,5 milyonluk yatırımı da hizmetinize sunacağız.

Laçin, tarihinde ilk defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından hibe araçlar ve hibe paralar aldı. Bunlara 2021’de de devam edeceğiz. KÖYDES’ten Laçin’e yaklaşık 1 milyonluk köylere altyapı, kanalizasyon ve içme suyu yatırımları yaptık.

İnşallah yol bittiğinde Laçin’in sokaklarını, caddelerini yaptırıp, Laçin’i modern bir şehir haline getireceğiz.”

KAYA: “ÇORUM İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, “Çorumlu bir hemşehriniz olarak Dodurga için bölge için gece-gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

AK Parti Dodurga 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, burada bir konuşma yaptı.

Hükümetin ilçeye yaptığı ve yapmayı planladığı projelerden bahseden Kaya, şu bilgileri verdi:

“Dodurga’ya doğalgaz geldi. İnşallah gelecek yıl tüm abonelerimize vereceğiz. 1. Etabını yaptık ve öbür tarafın da 2. Etabını yakında tamamlayacağız.

İnsanlarımızın huzurla, refah içerisinde oturabileceği, ailelerimize yakışır konutlarımızı da birkaç ay içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Dodurgamıza bir kapalı spor salonu yapacağız. Bununla ilgili de ödenek onaylandı. En kısa sürede gençlerimiz voleybol, basketbol, badminton, okçuluk, yani salon sporuyla ilgili ne yapılıyorsa hepsini yapabilecek.

Dodurga’da buraya da yakın bir yerde atıl vaziyetteki bir yüzme havuzumuz var. Belki Çorum’da, Samsun’da böyle bir tesis yok. Her şeyi düşünülmüş ama şuanda atıl durumda. Belediyemiz geldi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüştük. Bu alanı belediyemize tahsis ettiler. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da katkılarıyla inşallah yüzme havuzunu sadece Dodurga’ya değil bölgeye kazandıracağız. Çorum’dan başka yerlerden insanlar gelecekler. Onu da inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp bitireceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan aldığımız hibe ve desteklerle hem kapalı bir düğün salonu hem de kır düğün salonu yapılıyor. Orası da Dodurgalıların hizmetine girecek. Güzel, nezih bir tesis olacak.

Çevredeki 5 ilçemizin Çorum’a ulaşımını sağlayan Kırkdilim yolundaki çalışmalar devam ediyor. Perşembe günü bir tünelimizde daha ışık görünecek. 2021’in sonunda tünelleri bitireceğiz.

Yine Kırkdilim köyünden Çorum’a giden yolun altyapısı bitti. Asfalt çalışmaları da başlayacak ve Kasım ayına kadar burayı tamamlayacağız.

Dodurga, Laçin ve Osmancık için önemli olan Obruk Dutludere Sulaması Projesi’nde müteahhitle iki yıldır uğraşıyoruz. İnşallah bu sene ihale ettireceğiz. Hem Osmancık hem de Dodurga arazilerini sulayacak projeyi de bu yıl yaptıracağız.”

“ÇORUM’UN HER KÖŞESİNE HİZMET EDİYORUZ”

Gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Kaya, “Biz bu bölgenin çocuğu, Çorumlu bir hemşehriniz olarak Dodurga için bölge için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız, İl Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu vekilimizle birlikte Çorum’un her köşesine hizmet ediyoruz. Dodurgalılar da bize her zaman güç ve destek veriyor” ifadelerini kullandı.

“OĞUZLAR BARAJINI İHALE ETTİRİYORUZ”

AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Oğuzlar Barajı için 7,5 milyon liralık ödenek tesis edildiğini belirterek, “Oğuzlar Barajı’nı bu sene ihale ettireceğiz” dedi.

Milletvekili Kaya, AK Parti Oğuzlar İlçe Başkanlığının 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Milletvekili Kaya, ilçeye önemli müjdeler verdi.

OĞUZLAR BARAJI TAMAM

Oğuzlar’ın tarım kenti olduğunu bildiklerini vurgulayan Kaya, Oğuzlar Barajı’nın bu yıl ihale edileceğini açıkladı. Kaya, “Oğuzlar tarım şehri. Oğuzlar’da gördüğümüz her yer ceviz oluyor. Bunun bilinci ve şuuruyla geldiğimiz günden bugüne çalıştık. DSİ ile görüşmelerimizi tamamladık. 7 milyon 500 bin liralık ödeneği tedarik ettik ve nasip olursa Oğuzlar Barajı’nı bu sene ihale ettireceğiz ve Oğuzlar’ı suyla buluşturacağız. Yeter mi? Yetmez. Alt tarafımızda baraj var. Bir proje hazırlattırıyoruz ve barajın ulaşamadığı yere de su vereceğiz” diye konuştu.

Önümüzdeki yıl Oğuzlar’ın tamamının doğalgazı kullanacağını vurgulayan Kaya, “İlk başta doğalgaz yaptık. Doğalgaz ölçeğinde bir ilçemizde doğalgaz hayaldi gerçek oldu. İnşallah gelecek yıl tüm hemşehrilerimiz doğalgazla buluşacak” ifadelerini kullandı.

Sarp kayalıkların arasındaki Kırkdilim yolundaki tünellerin tamamlanmasıyla birlikte Oğuzlar’ın doğa turizminin kalbi olacağını dile geitren Kaya, “Oğuzlar’ın, Laçin’in, Dodurga’nın, Osmancık’ın, Kargı’nın Çorum’a ulaşımına sağlamak için yaklaşık 750 milyon liralık Kırkdilim tünellerini yaptırıyoruz. Nasip olursa bu hafta Perşembe günü ikinci tünelde ışık görünecek. Aynı gün Kırkdilim köyünden Çorum’a kadarki yeni yolun asfalt çalışmasına başlıyoruz. Kasım’ın başında da Oğuzlarlılar Osmaniye ve Sarmaşa virajlarını görmeden Çorum’a gidecek. Bu da hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“OĞUZLAR’A MİNNET BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”

Kendisinin de her hafta Cuma günleri Oğuzlar’a geldiğini ifade eden Milletvekili Kaya, “Küçüklüğümde buralara yakın bir köyde yaşıyorduk. Cuma’dan Cuma’ya buraya gelirdik. Buraların ekmeğini yemiş, suyunu içmiş biri olarak bugün hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Sizlere minnet borcumuzu ödüyoruz” dedi.

Hükümetin diğer yatırımlarından da bahseden Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oğuzlar’a TOKİ yapıyoruz. Alanını tespit ettik, proje çalışmaları bitti. Nasip olursa en kısa zamanda ihale ettireceğiz. Bu da Oğuzlarlılarımıza hayırlı olsun.

Obruk Barajı, Çorum’un incisi. Kırkdilim yollarını yaptırınca buraya gelen insan daha da artacak. Kıyı kenar çizgisini bitiriyoruz. Oradaki sosyal tesisleri daha da çoğaltacağız. Orada sosyal tesisler kurulacak. Var olanları daha da büyüteceğiz.

Buradan İskilip’e bir yol var. Bu yolunda iyileştirilmesi için projesini tamamlattırdık. İnşallah yatırım programına aldırıp yolumuzu da güzelleştireceğiz.

Oğuzlar’a belediyemiz 18 bin metrekare parke taşı alındı. Hazır şuanda bekliyor. Yakında döşeyeceğiz. Yine araç parklarıyla, millet bahçesiyle, hibelerle bunları da Oğuzlar’a yapacağız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ