Çorum Mercek Haber

“Hitit Üniversitesi sınıfta kaldı”

“Hitit Üniversitesi sınıfta kaldı”

Yükseköğretim Kalite Kurulu, üniversiteler nezdinde yapılan memnuniyet anketlerini kamuoyuna açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Çorum’un bir değeri olarak gördükleri, Hitit Üniversitesi’nin durumunun ise içler acısı olduğunu dile getirdi.

Hitit Üniversitesi, idari personel memnuniyet anketinde %43 oranı ile 84. sırada (son sırada) bulunduğuna dikkat çeken Aydın, “Akademik personel memnuniyet anketinde ise %48 oranı ile 86. sırada (sondan üçüncü) bulunmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak elbette bu durum bizleri de üzmüştür. Sürekli dile getirdiğimiz üzere kurumlarda adaleti, liyakati göz ardı etmek, ben yaptım oldu anlayışını esas almak ve belirli kişi ve grupları memnun etme gayreti maalesef bu sonucu doğurmuştur” dedi.

Selim Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hitit Üniversitesinin karnesi olarak gördüğümüz bu anket sonuçları ile Hitit Üniversitesi sınıfta kalmıştır. Bu başarısızlığın ve memnuniyetsizliğin müsebbibleri Hitit Üniversitesini yönetenlerdir. Hitit Üniversitesi’nin ulusal basında ve kamuoyunda sürekli olumsuz haberlerle anılmasına, kurumsal değerinin zarar görmesine artık bir son verilmelidir. Bu vesileyle kendilerini buradan tekrar uyarıyoruz: Yönetici atamalarında adalet ve liyakat esas alınmadığı müddetçe, kurum içinde çalışma barışı ve huzuru sağlanamayacaktır. Keyfi uygulamalardan, belirli gruplar ve zümreleri ihya etme anlayışından vazgeçilmelidir. Bu kötü karnenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Üniversite tarafından atılacak her olumlu adımın destekçisi olacağımızı, yanlış uygulamaların ise karşısında duracağımızı özellikle belirtmek isteriz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ