Çorum Mercek Haber

Abdullah Yaylası’nda turizme yönelik yatırımlar

Abdullah Yaylası’nda turizme yönelik yatırımlar

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Kargı’daki Abdullah Yaylası’nda incelemelerde bulunarak, yapılması gereken çalışmaları belirledi.

Bölgenin turizme kazandırılması amacıyla yapımı devam eden lokanta ve konaklama yerlerini inceleyen Vali Çiftçi ve Milletvekili Kaya, çalışmalar hakkında Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’den bilgiler aldı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Ak Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya’ya ziyaretinde, Çorum İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Uzunoğlu, Çorum İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı İlçe Jandarma Komutanı J. Teğ. Yunus Emre Yılmaz, Kargı İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Belediye Meclis Üyeleri Abdulaziz Akgül, İbrahim Eken, İl Genel Meclis Üyeleri Vahit Kabakçı, Ahmet Devrez, Kargılı İşadamı Metin Erişken, Kargı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fevzi Bilgin, Abdullah Köyü Muhtarı Hüsamettin Kısacık ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen proje ile Abdullah Yaylası’na yapılacak olan yatırımla bölgede turizmin canlandırılacağını dile getiren Milletvekili Kaya, Abdullah Yaylası için şu ana kadar 1 buçuk milyon TL harcandığını, 1 milyon TL de yeni ödenek tesis edildiğini vurguladı. Kargı Abdullah Yaylası’nda otel restorasyonu, 10 adet bungolov evleri, çocuk süs havuzları, peyzaj çalışmaları ve yemekhane tesisi çalışmaları devam ediyor.

Yayla tesislerinde yapılan çalışmaları yerinde incelen Çorum Vali Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve beraberindekiler, incelemelerinin ardından Başkan Şen ve çalışmayı üstlenen müteahhitten çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Başkan Şen; “Uzun süredir yaptığımız çalışmaların tamamlanmasına Allah’ın izniyle kısa bir süre kaldı. Yıllar önce turizme büyük bir katkı sağlayan efsane Abdullah Yaylası uzun bir aradan sonra tekrar turizmde önemli bir nokta olacak. Tesislerimizin bakım onarımlarının yanı sıra 10 adet bungalov ev ve çok sayıda piknik yerlerini de çalışmalarımıza kattık. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Vali Çiftçi ve Milletvekili Kaya ise Abdullah Yaylasının eşsiz bir güzelliği olduğunu ve tesis tekrar açıldığında çok sayıda ailenin olmazsa olmaz uğrak yerlerinden bir tanesi olabileceğini belirterek, ellerinden gelen tüm yardımları yapacaklarını söylediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ