Çorum Mercek Haber

“Çorum çiftçisinin hizmetindeyiz”

“Çorum çiftçisinin hizmetindeyiz”

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsasını ziyaret ederek Borsa Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve üreticiler ile görüştü.

Ziyarette; tarım konusunda en etkin kurumlar olan İl Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ticaret Borsası’nın uyum içerisinde çalışarak, ilimizi ve çiftçileri kalkındırmak için mevcut durum ve yapabilecek çalışmalar görüşüldü.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, “Çorum tarımının ve çiftçinin zenginleşmesi, kalkınması ve bu alanda yapılan yeniliklere açık olmaları için Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte istişare ederek bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Tek gayemiz var o da ilimizin tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi alanında daha da gelişmesini ve kalkınmasını sağlamaktır. İlimizde sertifikalı tohum kullanımının artması ile birlikte verim ve kalitede gözle görülür artışlar olmuştur” dedi.

Borsa Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ise “ilimizde çiftçilerimizin mağdur olmamaları için titizlikle alım yapmaktayız. Çok şükür bu sene rekolte verim ve kalite gayet güzel. Bu yüzden Çorum buğdayına diğer illerden yoğun talep görmekteyiz. Tarım İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ilimizde süne ve kımıl zararı görülmemektedir. Yaptığımız analizler neticesinde zarar  oranlarının çok düşük olduğunu gözlemlemekteyiz” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı da yapmış oldukları ziyaretin verimli geçtiğini, tarımı temsil eden üretici birlikleri ve sivil toplum örgütleri ile uyum içinde çalıştıklarını, üreticimize katma değer sağlamak, gelirlerini artırmak için gece gündüz demeden sahada gayretli çalışmalar yürüttüklerini ve bunun olumlu sonuçlarını ise verim artışı ve yüksek kalite olarak aldıklarını söyledi.

Sarı, bugün ve bugünden sonra da bu gayretle ve azimle çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ