Çorum Mercek Haber

“Belediye, çarpık yapılaşmaya davetiye çıkartıyor”

“Belediye, çarpık yapılaşmaya davetiye çıkartıyor”

CHP Belediye Meclis Üyesi Didem Semiz Tokgöz, Çorum-İskilip Şehirlerarası Karayolunun geçtiği güzergâhın kamulaştırma bedelinin Karayolları tarafından ödenmesi gerektiğini, oysa ekonomik sıkında olan Çorum Belediyesi’ni ödettirilmeye çalışıldığını belirterek, belediyenin bu uygulamasının çarpık yapılaşmaya davetiye çıkarttığını ileri sürdü.

Tokgöz, Belediye Meclisi Toplantısında Çorum-İskilip Şehirlerarası Karayolunun geçtiği güzergâhın kamulaştırması ile ilgili gündem hakkında söz aldı.

Didem Semiz Tokgöz, belediyenin ekonomik olarak zor durumda bulunduğuna dikkati çekerek, “Kamulaştırma işlemleri Karayollarına aittir. Bu: DOP’dan Düzenleme Ortaklık Pay’ından karşılanamaz. Stadyum yapım işleminde yapılan hataları yaşadık ve gördük. Bundan ders almamız gerekmez mi?” dedi.

Tokgöz konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

“Birazdan oylanacak olan Çorum İskilip Şehirlerarası yolunun yapılabilmesi için kamulaştırma yapılması gereklidir. Bu: DOP’dan Düzenleme Ortaklık Pay’ından karşılanamaz.

Yapılacak 18 uygulaması ile kamulaştırma bir birinden bağımsız konulardır. İmar uygulaması ile çözülmemesi gerekmektedir. Kamulaştırmanın karayolları tarafından yapılması gerekmektedir. İktidardasınız zaten. Hal böyle iken kamulaştırma külfetini ekonomik olarak sıkıntıda olan belediyeye yüklemenin ne âlemi var? Bakın bizler, hiç birimiz yola, stadyuma, hastaneye karşı değiliz. Karşı olmamız da mümkün değildir. Ancak bunu bir strateji ile yapmamız gerekir. Bu konunun altından kalkıp kalkamayacağımızı değerlendirmemiz gerekir. Bunun örneklerini geçmişte maalesef yaşadık ve gördük hatırlayın, yeni yapılan stadyumumuzu. Burasını Spor Bakanlığının yapması gerekirken biz yaptık ve çok sıkıntı çektik.

Çorum-İskilip Şehirlerarası yolun yapımında da kamulaştırma işlemi karayollarına aittir. Tıpkı stadyum yapma işleminin Spor Bakanlığında olması gibi.’’

Tokgöz, Belediyenin bu uygulama şeklinin çarpık yapılaşmaya davetiye çıkarttığını ise şu sözlerle dile getirdi:

“Burada yapılan belediye kentsel donatı alanını (kömür, odun vb depolama alanı) kaldırarak ticaret ve konut alanı olarak işaretliyoruz. Bu uygulama ile kenti çarpık yapılaşmaya teşvik ediyorsunuz.

Sanayi bölgesi ile çevre yolu arasına sıkıştırılmış konut alanı işaretliyorsunuz.

Tam kavşağın girişine, çevre yolundan girişi –çıkışı olmayan ticaret alanları önlerine de bir miktar park işaretleyerek kaçak yapıya teşvik ediyorsunuz.

Bunu yaparak tekrar ve tekrar imar planının bütünlüğünü bozuyorsunuz.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ