Çorum Mercek Haber

“Patates ve soğan üreticileri zarar ediyor”

“Patates ve soğan üreticileri zarar ediyor”

Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alıcı, CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarına nezaket ziyaretinde bulunarak “hayırlı olsun” temennilerini iletti.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Ticaret Borsası yöneticileri ile bir süre sohbet ederek üreticilerin, tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, ziyaret sırasında; soğan ve patates üreticilerinin sıkıntısından bahsederek, ihracat kısıtlaması uygulandığını belirtti.

Soğan ve patateste hasat zamanının geldiğini, maliyetin 70 kuruş olmasına rağmen satış fiyatlarının 40-50 kuruş olduğunu ve üreticilerin zarar ettiğini ifade eden Tahtasız, üreticilerin sorunlarına bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Borsa Başkanı Naki Özkubat ise patates ve soğanın stratejik ürün olduğunu, buna rağmen yeterli modern depolama alanlarının ilimizde olmadığını söyledi.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’da geçtiğimiz ay milletvekili ile birlikte tarımın sorunlarına ilişkin yaptıkları çalışmayı hatırlatarak, önümüzdeki günlerde tekrardan tarım konusunda yetkilendirilmiş milletvekilleri ile birlikte Çorum’da çiftçilerimizin sorunları ve çözüm önerileri üzerine çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Tahtasız, CHP olarak her zaman ve her koşulda üreticinin yanında olduklarını vurguladı.

Tahtasız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ticaret Borsası yöneticilerine teşekkür etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ