Çorum Mercek Haber

Aşgın’dan ‘Sosyal Medya Düzenlemesi’ne tam destek

Aşgın’dan ‘Sosyal Medya Düzenlemesi’ne tam destek

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni sosyal medya düzenlemesine tam destek verdiklerini açıkladı.

Belediye Meclisi toplantısında konuşan Aşgın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın çocuğu ve ailesine yönelik sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi. Başkan Aşgın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklamalarına tam destek verdiklerini söyledi.

Başkan Aşgın, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir bebek. Hazine ve Maliye Bakanımızın evladı oluyor. Her baba gibi paylaşıyor. Paylaşımın altına ahlaksızca, hiçbir kardeşimizin de kabul edemeyeceği alçakça ifadelerle bir saldırı gerçekleştiriliyor. Yine tüm meclisimiz adına kınıyoruz.

Cumhurbaşkanımız sosyal medya düzenlemesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Sonuna kadar arkasındayız. Sosyal medya maalesef kirletilmiş durumda. Belirli terör örgütlerinin aleti olmuş durumda. Organize çalışıyorlar ve yıpratma, yıldırma, yalan, yanlış, iftira ne varsa kol geziyor. Bu anlamda bu düzenlemenin milletimize fayda sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah demokratik unsurlar da düşünülmek, özgürlük alanı devam etmek koşuluyla bu düzenleme yapılacaktır. Biz yine bu düzenlemeyi de desteklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Ayasofya’nın ibadete açılmasını değerlendiren Başkan Aşgın, “Danıştayın adaletli bir karar vereceğine inanıyoruz” dedi.

Çorum’da koronavirüs pandemisi sürecini değerlendiren Başkan Aşgın,  “Koronavirüs pandemisi sürecinde tüm birimlerimizle birlikte el ele, gönül gönüle güzel bir süreç geçiriyoruz. Bu sürecin başarılı geçmesinde yerel aktörler açısından da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sık sık dile getirdiği maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallara uyulması gerektiğini belirten Aşgın, “Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

ÇORUM, SİVAS VE BAŞBAĞLAR OLAYLARINI KINADI

1980 yılında yaşanan Çorum’da, 1993 yılında Sivas’ta ve Başbağlar’da yaşanan olayları hatırlatan Başkan Aşgın, “Temmuz ayı demokrasi tarihimiz açısından, demokrasi tarihimiz açısından ibretlik hadiselerin bolca yaşandığı bir ay olarak aklımızda duruyor. 1980 Çorum olayları. O olayların müsebbiplerini tüm hemşehrilerimiz adına nefretle, şiddetle kınıyoruz. 1993 yılı içerisinde önce Sivas’ta canlarımız yandı. Hala içimiz yanıyor. Tüm hemşehrilerimiz adına Sivas’ta katledilen canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ondan 3 gün sonra Başbağlarda canlarımızı kaybettik” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenleri de rahmet anan Başkan Aşgın, “2016 yılındaki hain darbe girişimi de yine bu ayda oldu. Bu ay hüzün ayı, matem ayı. Çokça sıkıntılar yaşadığımız bir ay. Çorum olaylarının hemen sonrasında 12 Eylülün olması, yine Sivas, Başbağlar katliamlarından birkaç yıl sonra 28 Şubat’ın yaşanması rastlantısal bir şey değil. Bunu bir kurgu olarak görüyoruz. Bu milletin birliğine, beraberliğine kast etmek amacıyla yapıldığını düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı.

“RABBİM ORDUMUZA GÜÇ VE KUVVET VERSİN”

Pençe Kaplan Harekatı’nı hatırlatan Aşgın, “Bugünlerde Pençe Kaplan Harekatı devam ediyor. Yüce Türk milletinin ordusu, yeryüzünde adaleti, yeryüzünde mazlumları temsil eden bu ordu şuanda birçok noktada destanlar yazıyor. Hepsinde de mazlumların yanında yer almaya devam ediyor. Tüm şehitlerimize rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Rabbim ordumuza güç ve kuvvet versin. Muzaffer eylesin” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ