Çorum Mercek Haber

Hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Ortaköy ilçesinde son günlerde artan hırsızlık olayları, jandarma ekipleri tarafından aydınlığa kavuşturuldu.

Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son zamanlarda meydana gelen evden hırsızlık olaylarındaki artış nedeniyle bu olayların aydınlatılması, faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla oluşturulan özel ekip tarafından yapılan uzun süreli çalışmalar meyvesini verdi.

Ortaköy’e bağlı Kavakalan köyü çevresindeki PTS/KGYS, akaryakıt istasyonlarının güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi ile şüpheli bir araç tespit edilirken, JABS ve KEP/KAFES sisteminden faydalanılarak bu araçların yapılan takibi neticesinde 20 Mayıs 2020 günü 2 şüpheli şahıs yakalanırken, hırsızlık olaylarında kullandıkları 16 adet bakır malzeme, 1 adet LCD televizyon, 1 adet kurusıkıdan dönme tabanca ve 1 adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği adli arama sonucu ele geçirildi.

Çalınan bakır malzemelerden 16 adedi Çorum il merkezindeki bir işyerine nakit para karşılığı satıldığı tespit edilirken, işyeri sahibi hakkında ise “Suç Eşyasını Satın Alma veya Kabul Etme” suçundan yasal işlem yapıldı.

Ortaköy ilçe jandarma bölgesinden farklı tarihlerde işlenen toplam 8 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken, 2 şüpheli ise Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerine müteakip çıkartıldıkları mahkemece haklarında adli kontrol kararı ve yurtdışı çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ