Çorum Mercek Haber

“Bu süreçten başarıyla çıkacağız”

“Bu süreçten başarıyla çıkacağız”

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, koronavirüsle mücadele kapsamında yardım yapmak isteyen hayırsevere çağrıda bulundu.

Başkan Aşgın, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında nakdi yardım kabul edemediklerini, nakdi yardım konusunda belediye olarak herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi.

31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte göreve gelen ve hizmette 1 yılını dolduran Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi ve koronavirüsle mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Telekonferans sistemiyle gerçekleşen toplantıda Başkan Aşgın, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptıkları çalışmalar konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi. Aşgın, Belediye’nin çalışmaları, yaptıkları ve yapılacaklarını anlattı.

YARDIM YAPMAK İSTEYENLERE SESLENDİ

Belediye Başkanı Aşgın, koronavirüsle mücadele kapsamında yardım yapmak isteyen hayırsevere çağrıda bulundu. Başkan Aşgın, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında nakdi yardım kabul edemediklerini, nakdi yardım konusunda belediye olarak herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi. Aşgın, hayırseverlerin Çorum Belediyesi Gıda Bankası yetkilileriyle iletişime geçerek halkın ihtiyaçları doğrultusunda ayni yardım yapabileceklerine dikkat çekti.

Aşgın, nakdi yardım yapmak isteyen hayırseverlerin ise Cumhurbaşkanlığı tarafından açılan hesap numaralarına nakdi yardım miktarının yatırılabileceğini hatırlattı.

Belediye çalışanları, sendikalar ve kamu çalışanlarına seslenen Aşgın, “Herkes maaşının yüzde 10’unu veya durumunun el verdiği kadarını bağışlasa bu süreçten hep birlikte çıkarız” dedi.

2 BİN AİLEYE SICAK YEMEK DAĞITILACAK

Yaklaşan Ramazan Ayı ile ilgili de konuşan Aşgın, bulunduğumuz süreç içerisinde iftar çadırlarının kurulmasının mümkün olmadığını kaydederek Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliği Sosyal İşler Müdürlüğü ortak çalışması kapsamında yaklaşık 2 bin aileye Ramazan ayı süresince vakumlu ve kapalı kaplarda sıcak yemek dağıtımının yapılacağını söyledi.

GELİRİMİZ 3’TE 1 ORANINDA DÜŞTÜ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Belediye olarak bizim de gelirimiz 3’te 1 oranında düştü. Kaynaklarımız düştü ama biz bunlara hazırlıklıyız. Acil olmayan ihaleleri bekletiyoruz. Bu süreçten hem belediye hem de ülke olarak birlikte çıkacağız” açıklamalarında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ