Çorum Mercek Haber

CHP’de Tahtasız dönemi

CHP’de Tahtasız dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi.

İl Başkanlığı için Mehmet Tahtasız ve Güngör Atak’ın yarıştığı kongrede 175 oy alan Mehmet Tahtasız İl Başkanlığı görevine seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37. Olağan İl Kongresi, Devlet Tiyatro Salonu’nda yoğun bir katılımla yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın katılımıyla yapılan kongrede 175 oy alan Mehmet Tahtasız İl Başkanlığı görevine seçildi. Güngör Atak ise 100 oy aldı.

Kongreye; CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, CHP İl Başkanı Adayları Mehmet Tahtasız ve Güngör Atak, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, parti yöneticileri, delegeler ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, seçildi. Kongrede divan üyeleri ise Necati Şimşek, Seval Demir ve Uğur Eke’den oluştu.

Kongrede açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi yaptı. CHP’nin projelerini doğru anlatması ve doğru kadrolarla birlikte iktidara gelebileceğini kaydeden Tüfekçi, parti içinde birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Daha sonra kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, çıktı. AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren Sarıbal, CHP’nin Türkiye’nin teminatı olduğunu söyledi.

Ardından kongrede dilek ve temenniler bölümünün seçimlerden önce görüşülmesi konusu kongrenin onayına sunuldu. Önerge oybirliğiyle kabul edildi. Bu bölümde konuşmacılara 5 dakikalık süreler tanınacağı bildirildi.

Kongrede denetim ve faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan delegeler, sorun ve taleplerini parti yetkilere iletme fırsatı buldu.

Delegelerin konuşmasının ardından CHP Milletvekili Av. Tufan Köse de söz aldı. Köse, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

CHP İl Başkan Adayları Mehmet Tahtasız ve Güngör Atak birer konuşma yaparak partililerden destek istedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongrede 175 oy alan Mehmet Tahtasız İl Başkanlığı görevine seçildi. Diğer aday Güngör Atak ise 100 oyda kaldı.

Öte yandan partinin yeni yönetimi ise şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Celal Uysal, Necdet Biçer, Ferda Suiçmez, Ümit Er, Veli Uysal, Duran Keçeci, Günsel Yetik Erlik, Kenan Sır, Duran Arslan, Ertuğrul Demiran, Aydın Taşkın, Taylan Yücel, Utku Ulaş Taşar, Satı Ayas, Ali Özgür, Nil Şeyda Şahinöz, Sakine Sevil Palas, Satı Özkan, Gülsen Gülbahçe, Tülay Güngör.

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Mahmut Bayatlı, Turabi Üreyen, Dursun Yalçın, Hüseyin Uysal, Hasan Kaya, Kamil Deveci, Mustafa Sayar, Firdevs Yalçın Haydar Sabancılar

KURULTAY DELEGELERİ

Mehmet Tahtasız, Ulaş Tokgöz, Özgür Kılıç, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz, Ali Rıza Yıldırım, Haydar Saran, Dudu Sir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ