Çorum Mercek Haber

“Umudu büyütmek, namuslu siyaset yapmak için adayım”

“Umudu büyütmek, namuslu siyaset yapmak için adayım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili adayı ve belediye meclis üyesi Mehmet Tahtasız, il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Mehmet Tahtasız parti binasında yoğun bir katılımla düzenlediği basın toplantısında il başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna ilan etti.

Adaylık açıklamasına CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar ve çok sayıda partili katıldı. Mehmet Tahtasız yaptığı açıklamada delegelerden destek istedi. Tahtasız, “Partimizde benden ve ötekinden zihniyetini kaldırmak için, aday belirlemede mutlaka ön seçim yapılmasını sağlamak için adayım” dedi.

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, yaptığı selamlama konuşmasında Tahtasız’a başarılar diledi.

Mehmet Tahtasız ise; “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Kuvayi Milliye ruhunu özüne taşıyan Türkiye’nin en büyük örgütünün Çorum İl Başkanı olmaya adayım. Katılım ve dayanışmayı hayata geçirmek, şeffaflık, hesap verebilme anlayışını hakim kılmak, ortak aklı egemen kılmak, istişare kültürünü yerleştirmek, ben yaptım ben seçtim oldu dayatmasını ortadan kaldırmak ve parti içi demokrasiyi uygulamak için adayım. Partimizde benden ve ötekiler zihniyetimi ortadan kaldırmak, tüzüğün emrettiği gibi il ve ilçe danışma toplantılarını düzenli hale getirmek, mutlaka ön seçim yapılmasını sağlamak, parti içinde birlik ve beraberliği sağlamak için adayım” dedi.

Tahtasız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Çorum’da sizlerle birlikte sizlerin inancı ve desteği ile Çorumda Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde ve genelde 1. parti yapmak için, kimsenin değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak için adayım.

İl ve ilçe örgütleri halka hizmetin sınır boylarıdır. En ileri mevzileridir. Ben partime ilçe yöneticisi, il yöneticisi, belediye meclis üyesi olarak çeşitli kademelerde hizmet verdim. Partimde nöbet sırasının bana geldiğine inanıyor, görevimi en layıkıyla yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olmaya adayım. Bu enerjiyi, bu donanımı kendimde görüyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşünün izinden giderek, unutamadığımız genel başkanımız, halkın adamı Karaoğlan Sayın Bülent Ecevit’in söylediği gibi, ‘Ne ezen ne ezilen hakça bir düzen kurulması için çalışacağız.’ Sevr’i yırtıp Lozan Barış Anlaşması’nı imzalayan partimizin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün dediği gibi, ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur’ sözünü kendimize ilke edineceğiz.

Korkmayacağız, korkudan daha büyük olan umuttur. Umudu tükenen bir milleti damarlarındaki asil kandan güç alarak, sadece halkına güvenerek Kuvayi Milliye ruhuyla egemenliği saraydan, tek adam rejiminden alarak halka teslim eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ikinci büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak için halkımla beraber sahici, samimi, umutlu ve mutlu, ahlaklı, namuslu siyaset yapmak için adayım.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ