Çorum Mercek Haber

“Epilepsi korkulan bir hastalık değil”

“Epilepsi korkulan bir hastalık değil”

Epilepsi ve Yaşam Platformu’nun organizesi ile Epilepsi konusunda konunun uzmanları tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Epilepsi ve Yaşam Platformu, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda bir farkındalık ve bilgilendirme semineri düzenledi. Epilepsinin sorunlarını ve çözümlerini anlatmak amaçlı gerçekleştirilen seminere sivil toplum kurulmuşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Epilepsi ve Yaşam Platformu Çorum İl Temsilcisi Kubilay Araz, iki büyük sorunları bulunduğunu, bunlardan ilkinin resmi olarak ne engelli ne de engelsiz statüsüne girmedikleri, ikinci sorunun ise epilepsi hastalarının toplum tarafından kabul edilmemesi olduğunu ifade etti.

Epilepsi hastası olanlara kimsenin iş vermek istemediğini anlatan Araz, bu konuda insanların bilinçlenmeleri amacıyla okullarda eğitimler düzenlediklerini kaydetti.

Seminere konuşmacı olarak Nörolog Funda Uysal, Uzm. Dr. Sinan Eliaçık ve Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı katıldı.

Etkinliği; CHP eski Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Belediye Meclis Üyesi Didem Tokgöz, Mecitözü Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Tepe, engelli derneklerinin yöneticileri ve bazı sivil toplum kuruluşu yöneticisi takip etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ