Çorum Mercek Haber

“İmarda yatay mimariye önem vermeliyiz”

“İmarda yatay mimariye önem vermeliyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Özcan, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremi örnek göstererek, “Depreme hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Özcan, depremlerin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu, iş işten geçtikten sonra yakınmak yerine bir an önce önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Çorum’da deprem önlemleriyle ilgili belediyenin imar planlarında çalışmalar yapabileceğini vurgulayan Özcan, “Çorum deprem bölgesinde yer almakta. Dolayısıyla eninde sonunda yüzleşeceğimiz bir gerçek. Olası bir depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için ne yapıyoruz? Şehrimiz eski bir yerleşim alanı ve kentsel dönüşüm yapılması gereken birçok binamız var. Bunların yapılabilirliğini artırmak için bir çalışmamız var mı? Yakın tarihlerde imara açılan veya yapılaşmanın başlamadığı yerlerde yeniden değerlendirme yapılmasını, dikey mimariden ziyade yapay mimari yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca binalar arasında çekme mesafelerinin yeniden değerlendirilmelidir. Deprem olmadan, bu acıyı tatmadan Çorum Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapmak, belediyenin asli ve acil görevidir. Elazığ depreminde ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ